GNK DINAMO: Informacije o ulaznicama za derbi Dinamo – Hajduk

GNK DINAMO: Informacije o ulaznicama za derbi Dinamo – Hajduk

Na utakmici 34. kola HT Prve lige GNK Dinamo – HNK Hajduk, u nedjelju 12. srpnja s početkom u 21:05h na stadionu Maksimir bit će dozvoljen ulazak gledateljima.

U nastavku donosimo sve važne informacije o ulaznicama i organizaciji utakmice. Priopćenje GNK Dinamo prenosimo u cijelosti:

KAPACITET STADIONA MAKSIMIR

Završen je pregled stadiona Maksimir od strane građevinskih stručnjaka kojim je utvrđeno da tribine zapad dolje i gore, kao i tribine sjever gore i dolje, nisu pretrpjele konstruktivna oštećenja koja bi ugrozila sigurnost korisnika te se iste mogu bez ograničenja koristiti za smještaj navijača na sportskim događajima.

U odnosu na tribinu istok utvrđena su određena oštećenja na samoj konstrukciji tribine te ista do provođenja sanacije neće biti korištena za sportske priredbe.

Na južnoj tribini nije došlo do vidljivih oštećenja uzrokovanih potresom, no postoji potreba za dodatnim statičkim izračunima te s obzirom na navedeno tribina privremeno ne može biti korištena za gledateljstvo.

Iz navedenih razloga, puni kapacitet stadiona Maksimir je 20 920 mjesta, a s obzirom na odluke nadležnih tijela o smanjenju kapaciteta na 1/3 zbog epidemije koronavirusa i iz sigurnosnih razloga, taj kapacitet za utakmicu GNK DINAMO – HNK HAJDUK bit će 5970 gledatelja. Po tribinama to znači: zapad dolje – 1656 od kojih 300 namijenjenih za navijačku skupinu HNK Hajduk; zapad gore – 967; sjever dolje – 1633; sjever gore – 1488.

Napominjemo da će navijači HNK Hajduk biti smješteni u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje, odvojeni od domaćih navijača.

PRIORITET – GODIŠNJE ULAZNICE

Preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za utakmicu Dinamo – Hajduk moguće je samo za vlasnike godišnjih ulaznica GNK Dinamo za sezonu 2019/20.

REDOSLIJED POPUNJAVANJA KAPACITETA

Tribine će se za utakmicu Dinamo – Hajduk popunjavati prema redoslijedu preuzimanja besplatnih ulaznica, prioritetno za vlasnike godišnjih ulaznica, zatim za članove GNK Dinamo.

 • Godišnje ulaznice za zapad dolje – jednokratne ulaznice za zapad dolje do popune kapaciteta nakon čega će vlasnici godišnjih za tribinu zapad dolje moći preuzeti ulaznicu za tribinu sjever gore
 • Godišnje ulaznice za istok – jednokratne ulaznice za zapad gore (nakon popune kapaciteta – sjever gore)
 • Godišnje ulaznice za sjever dolje – jednokratne ulaznice za sjever dolje

TERMINI PREUZIMANJA I KUPOVINE ULAZNICA

Četvrtak, 9.7.

 1. Online preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za vlasnike godišnjih ulaznica
https://www.ulaznice.hr/gnkdinamo/
 • od 10:00 sati

Online rezervacija pozivnica isključivo na temelju godišnje ulaznice. Pozivnice se generiraju nenumerirane i s njima se ulazi na stadion, a izrađivat će se automatski na ime i prezime nositelja godišnje ulaznice čiji je barkod prijavljen u sustav prilikom online rezervacije pozivnice. Online pogodnost ne vrijedi za članove.

Petak, 10.7.

 1. Online preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za vlasnike godišnjih ulaznica
 2. Ticket point kod stadiona Maksimir – osobno preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za vlasnike godišnjih ulaznica
 • od 11 do 19 sati
 • jedna osoba može preuzeti maksimalno 1 jednokratnu besplatnu ulaznicu

Subota, 11.7.

 1. Online preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za vlasnike godišnjih ulaznica
 2. Ticket point kod stadiona Maksimir – osobno preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za vlasnike godišnjih ulaznica
 • od 11 do 19 sati
 • jedna osoba može preuzeti maksimalno 1 jednokratnu besplatnu ulaznicu

Nedjelja, 12.7.

 1. Online preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za vlasnike godišnjih ulaznica (moguće samo do početka utakmice)
 2. Ticket point kod stadiona Maksimir – osobno preuzimanje besplatnih ulaznica (pozivnica) za vlasnike godišnjih ulaznica
 • od 10 do 21:50 sati
 • jedna osoba može preuzeti maksimalno 1 jednokratnu besplatnu ulaznicu
 1. Pravo preuzimanja besplatnih ulaznica (pozivnica) za članove GNK Dinamo koji koriste pogodnost ulaznica za besplatne 4 utakmice (tribina sjever dolje ili sjever gore) isključivo na Ticket pointu
 • od 10 do 21:50 sati
 • pogodnost za članove do popunjenosti kapaciteta

VAŽNA NAPOMENA!

Ulaznice će se izdavati do popunjenosti dopuštenog kapaciteta.

Nema slobodne prodaje ulaznica zbog ograničenog kapaciteta stadiona.

Članovi GNK Dinamo mogu preuzeti svoju besplatnu ulaznicu (pozivnicu) do trenutka popune dopuštenog kapaciteta, samo u nedjelju na dan utakmice.

PROCEDURA PREUZIMANJA BESPLATNE ULAZNICE (POZIVNICE) ZA VLASNIKE GODIŠNJIH ULAZNICA

Vlasnici godišnjih ulaznica GNK Dinamo za sezonu 2019/20. mogu preuzeti svoju besplatnu jednokratnu ulaznicu (pozivnicu) za utakmicu Dinamo – Hajduk poštujući sljedeću proceduru:

KORAK 1

Vlasnici godišnjih ulaznica

 • Preuzimanje besplatne ulaznice online putem na https://www.ulaznice.hr/gnkdinamo/ od četvrtka 9.7. Online preuzimanje besplatnih ulaznica ne vrijedi za članove kluba. Članovi moraju ulaznicu preuzeti osobno na Ticket pointu prema rasporedu (nedjelja).
 • Dolazak na Ticket point stadiona Maksimir u petak 10.7. od 11 do 19 sati, u subotu 11.7. od 11 do 19 sati ili u nedjelju 12.7. od 10 do 21:50 sati

Članovi GNK Dinamo

 • Dolazak na Ticket point stadiona Maksimir u nedjelju, 12.7. od 10 do 21:50 sati

Za utakmicu Dinamo – Hajduk ne vrijedi numeracija sjedala (red i broj sjedalice) koje su do sada koristili vlasnici godišnjih ulaznica.

U ovim specifičnim okolnostima, a sukladno propisanim mjerama i preporukama (”Na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti na način da su udaljene 1,5 metar jedna od druge odnosno preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi 1/3 kapaciteta na tribinama.

Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.”) te u skladu s izmjenama uobičajenih procedura i organizacije, molimo vlasnike godišnjih ulaznica da ne sjedaju na svoja uobičajena mjesta, ukoliko su ista već popunjena ili ukoliko su inače bila jedna do drugih, već da u skladu s mjerama sjednu na neko drugo mjesto na tribini te na mjesta koja su dovoljno udaljena jedno od drugog, u skladu s mjerama (1.5 metar).

KORAK 2

Svaka je ulaznica personalizirana, glasi na ime i prezime te pripada vlasniku godišnje ulaznice, a samim time nije prenosiva na druge osobe. Svaki gledatelj mora predočiti osobnu iskaznicu.

KORAK 3

Ulazak na stadion Maksimir nije moguć s godišnjom ulaznicom, već vlasnici godišnjih ulaznica MORAJU preuzeti svoju besplatnu ulaznicu te ju imati fizički sa sobom.

Na stadion se ulazi ISKLJUČIVO s jednokratnom ulaznicom za utakmicu Dinamo – Hajduk koja glasi na vlasnika godišnje ulaznice.

Ukoliko osoba sa sobom ima godišnju ulaznicu, ali nema jednokratnu ulaznicu koju je potrebno dobiti prema navedenoj proceduri, neće biti moguće ući na stadion.

NAPOMENA – ONLINE PREUZIMANJE

Preporučamo da navijači online rezervaciju obave na stolnom ili prijenosnom računalu i da se ulaznice ispisuju kod kuće jer se s isprintanim ulaznicama ulazi na stadion. Obavljanje online rezervacija se NE preporuča na moblilnim uređajima jer zbog osobnih postavki uređaja postoji mogućnost nepravilnog generiranja PDF datoteke u kojoj se nalazi ulaznica.

ULAZNICE ZA OSOBE U INVALIDSKIM KOLICIMA

Sukladno odluci HZJZ-a o maksimalnom dopuštenom kapacitetu gledatelja, a uz poštivanje mjera socijalne distance, za osobe u invalidskim kolicima bit će dostupna 1/3 kapaciteta podesta na zapadnoj tribini, što znači mogućnost prijave za maksimalno 10 osoba u invalidskim kolicima za besplatne ulaznice, i dodatnih maksimalnih 10 osoba u njihovoj pratnji.

Pratnja nije obavezna.

PRIJAVE

Prijave će biti moguće putem aplikacije na web stranici https://osi.gnkdinamo.hr/, u četvrtak, 9.7. od 10:00h ujutro do popune kapaciteta.

Navijači kojima su zahtjevi odobreni dobit će službeni odgovor kluba.

Na dan utakmice nema prijava. Nakon popunjenja kapaciteta bit će objavljena vijest na web stranici.

Preuzimanje ulaznica bit će moguće uz predočenje osobnog dokumenta prije utakmice, na porti GNK Dinamo, za navijače kojima su odobreni zahtjevi.

GOSTUJUĆI NAVIJAČI

Prodaja ulaznica za navijače HNK Hajduk bit će moguća isključivo u Splitu preko HNK Hajduk, a cijena ulaznice iznosi 50 kuna.

OTVARANJE STADIONA MAKSIMIR 12.7.

Stadion Maksimir otvara se u 19:00 sati.

EVIDENCIJA GLEDATELJA

U obvezi smo uspostaviti sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj osobe.

RASPORED SJEDENJA I MAKSIMALAN BROJ GLEDATELJA

Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

OSTALE PREPORUKE

Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Fizička udaljenost

Za vrijeme ulaska i izlaska iz športskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene prostore športskog objekta na kojem se održava natjecanje (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost.

Sve preporuke možete pronaći na linku:

https://www.hns-cff.hr/files/documents/18948/Preporuke_za_sportska_natjecanja_otvoreno_13_06.pdf

Tekst: GNK Dinamo/ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mrio ĆUŽIĆ

Leave a Reply