“VegeSajam” na središnjem zagrebačkom trgu

“VegeSajam” na središnjem zagrebačkom trgu

Cjelodnevni “VegeSajam” s raznovrsnom ponudom hrvatskih proizvođača biljnih proizvoda i veganskom hranom, te edukacijom o zaštiti i pravima životinja, veganskom načinu života i očuvanju zdravlja i okoliša, održava se u utorak na središnjem zagrebačkom trgu. 

Riječ je o 9. VegeSajmu, u organizaciji uduge “Prijatelji životinja”. Na tom prodajno-izložbenom sajmu 23 tvrtke i OPG-a iz cijele Hrvatske predstavlja prehrambene proizvode biljnog podrijetla i kozmetiku koja nije testirana na životinjama.

“Danas je na glavnome trgu degustacija i promocija proizvoda domaćih proizvođača kako bismo bili zdravi, ekološki osviješteni i kako ne bi stradale životinje”, istaknuo je predsjednik udruge “Prijatelji životinja” Luka Oman. Kaže da su ljudi prepoznali da je veganska hrana, hrana za sve.

“Mnogi naši sugrađani boluju od bolesti srca i krvnih žila, a biljna prehrana je najbolji lijek za takve probleme”, poručio je Oman.

Rekao je da se na njihovom edukativnom štandu posjetitelji mogu dobiti informacije o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih životinja te očuvanju zdravlja i okoliša.

Predstavlja se i udruga Plavi križ koja nudi utočište kravama, svinjama, ovcama i drugim životinjama, a ujedno educira o važnosti poštovanja života svakoga bića. Osnovni je cilj VegeSajma ponuditi građanima zdrave i ukusne proizvode te promicati zdravlje, optimizam i poštovanje prema životinjama i planetu, ističu Prijatelji životinja. 

Kažu da su neki od izlagača i nositelji europske V-oznake kao jamstva da su proizvodi koje nude u potpunosti biljnoga podrijetla. 

Ističu kako svatko od nas odabirom veganskih namirnica pazi na svoje zdravlje, a oni na “VegeSajmu” paze na sigurnost svih posjetitelja dovoljno odmaknutim štandovima i poštujući sve druge propisane mjere radi zaštite od koronavirusa.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply