ADRIA TOUR: Dimitrov odustao od turnira, umjesto njego upao Serdarušić

ADRIA TOUR:  Dimitrov odustao od turnira, umjesto njego upao Serdarušić

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić pobijedio je Srbina Peđu Krstina sa 4-3 (5), 4-3 (1), iskoristivši na najbolji mogući način priliku koja mu se ukazala za sudjelovanje na zadarskom turniru iz serije Adria Toura, nakon što je od nastupa odustao ozlijeđeni Bugarin Grigor Dimitrov. 

Serdarušić je u ‘tie-breaku’ prvog seta nadoknadio zaostatak 3-5 i sa četiri uzastopna poena osvojio prvi set, a odlično je odigrao odlučujući gem drugog seta u kojem je Krstin osvojio svega jedan poen.

Zagrepčanin će tako u nedjelju imati priliku zaigrati protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, inicijatora serije turnira Adria Tour kojeg u subotu na zadarskom Višnjiku još čeka dvoboj 2. kola protiv najbolje rangiranog hrvatskog tenisača Borne Ćorića.

U drugoj skupini Rus Andrej Rubljov je u subotu ostvario maksimalni učinak. Prvo je pobijedio Marina Čilića sa 4-3 (5), 2-4, 4-1, a u večernjem dijelu programa je bio bolji od Danila Petrovića sa 4-2, 4-1. Sedmi tenisač svijeta Nijemac Alexander Zverev dvaput je nadoknadio ‘break’ zaostatka u odlučujućem setu i na kraju svladao Marina Čilića sa 4-3 (1), 0-4, 4-3 (1) .

Nedjeljni program dvoboja 3. kola po skupinama započinje dvobojem Borne Ćorića i Peđe Krstina u 14 sati. Nakon toga će na teren Rubljov i Zverev u meču u kojem Zverev mora pobijediti kako bi imao šansu za plasman u finale. U trećem meču će Novak Đoković igrati protiv Nine Serdarušića, što će mu biti zagrijavanje za finale, a poslijepodnevni program će zaključiti Marin Čilić i Danilo Petrović, koji u slučaju pobjede Zvereva u dva seta nad Rubljovom još ima izglede za plasman u finale.

Početak finalnog dvoboja u teniskom centru na Višnjiku predviđen je za 20 sati.

Borna Coric (CRO) def. Grigor Dimitrov (BUL) 4:1 4:1 Danilo Petrovic (SRB) def. Alexander Zverev (GER) 4:3 (7:2) 4:3 (7:1)
Alexander Zverev (SRB) def. Pedja Krstin (SRB) 4:3 (7:3) 4:1
Andrey Rublev (RUS) def. Marin Cilic (CRO) 4:3 (7:5) 2:4 4:1

Nino Serdarusic (CRO) def. Pedja Krstin (SRB) 4:3 (7:5) 4:3 (7:1)
Andrey Rublev (RUS) def. Danilo Petrovic (SRB) 4:2 4:1
Novak Djokovic (SRB) def. Borna Coric (CRO) 4:1 4:3 (7:1)
Alexander Zverev (GER) def. Marin Cilic (CRO) 4:3 (7:1) 0:4 4:3 (7:1).

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Leave a Reply