ADRIA TOUR/NOVAK ĐOKOVIĆ: Ovaj dres stajat će na posebnom mjestu

ADRIA TOUR/NOVAK ĐOKOVIĆ: Ovaj dres stajat će na posebnom mjestu

Na centralnom terenu ŠC Višnjik u Zadru ekshibicijom u kojoj su Đoković i Danilović pobijedili Ćorića i Konjuh, otvoren je drugi Adria Tour.

Prije početka ekshibicijskog meča održana je konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Andrej Rubljov te dva kvalifikanta iz HEP pozivnog turnira, Danilo Petrović i Peđa Krstin.

Na samoj konferenciji za novinare dogodio se emotivni susret Biserke Petrović i Novaka Đokovića. Prvi tenisač svijeta toplo je pozdravio majku našeg prerano preminulog košarkaškog Mozarta te su izmijenili prigodne poklone.

Novak je dobio Draženov dres i kapu iz Netsa, a on je Biserki Petrović darovao svoj reket koji je i potpisao. Ovaj susret koji je povezao dva velika sportaša vidljivo je ganuo teniskog asa.

-Dražen je ikona sporta u cijeloj regiji. On je obilježio ne samo košarku već cijeli sport. Čovjek je kojem su se svi divili. Ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi širom svijeta svih onih koji prate košarku, a i sport,- kazao je srpski tenisač, dok je Biserka Petrović dodala: – Poznajem njegove roditelje i bila mi je velika želja da ga vidim što sam i ostvarila. Poklonila sam mu Draženovu novu kapu koja je stigla iz New Yorka. Novak je meni poklonio teniski reket koji će dobiti posebno mjesto u muzeju.

Adria tour je humanitarno-sportska manifestacija koju je pokrenuo Novak Đoković, kako bi promovirao tenis i pomogao onima kojima je pomoć potrebna. Suorganizator Adria toura u Zadru je Hrvatski teniski savez, a dio sredstava od prodanih ulaznica namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu.

Tekst: ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply