GRADSKA SKUPŠTINA: Nije prošla prodaja poslovnog udjela u APIS-u

GRADSKA SKUPŠTINA: Nije prošla prodaja poslovnog udjela u APIS-u

U nastavku sjednice zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak nije prošao prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o prodaji poslovnog udjela Grada u APIS-u za 405,9 milijuna kuna.

Bandić je Gradskoj skupštini predložio izmjenu prvotnog prijedloga o prodaji poslovnog udjela Grada Zagreba u trgovačkom društvu APIS IT d.o.o., tako da je početna cijena s 284.200.000 kuna povećana na 405.928.800 kuna. 

Nastavak sjednice Gradske skupštine trebao je početi u srijedu, ali je zbog nedostatka kvoruma odgođen za danas. Jučer su na sjednicu došla samo dva zastupnika HDZ-a – Davor Filipović i predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet, pa je oporba iskoristila priliku i srušila kvorum. 

Danas je sjednica nastavljena iako je tamo ponovno bio isti HDZ-ov dvojac – Filipović i Prgomet, koji je, kao i oporba, glasao protiv prodaje poslovnog udjela Grada Zagreba u APIS-u. 

Bandić je nakon toga novinarima izjavio kako je njegova zadaća da APIS IT što skuplje proda i da se bori za zaštitu interesa tvrtke u kojoj Grad sudjeluje sa 49 posto nekretnine i zemljišta.

Rekao je da su ti novci od prodaje APIS-a trebali biti u funkciji sanacije potresa, jer je to prioritet njega i njegove stranke, a ostale stranke je optužio da im je prioritet predizborna kampanja. 

“Car je gol”, ustvrdio je Bandić i poručio da će to ljudi na izborima znati cijeniti.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply