Otvoren regionalni teniski centar u Zadru

Otvoren regionalni teniski centar u Zadru

Na svečanom otvaranju prisustvovali su izaslanik Predsjednika Vlade RH – državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak, župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, direktor ŠC Višnjik Denis Karlović, direktor zadarskog Adria Toura, teniska legenda Goran Ivanišević te hrvatski Davis Cup reprezentativci Borna Ćorić i Marin Čilić.

Ideja za izgradnju novih teniskih terena rodila se nakon zadnjeg gostovanja Hrvatske Davis Cup reprezentacije 2018. godine, nakon dvije godine kompleks sadrži sedam zemljanih terena i tri betonska.

– Zahvalio bi Hrvatskom teniskom savezu koji nam je zaista odličan partner i zahvalio bih gradu Zadru i središnjem Uredu za sport koji je eto u ovoj situaciji našao sredstva da završimo ovaj teniski centar i da napravimo ova 3 betonska terena. Također izuzetno smo počašćeni što ćemo bit organizatori zajedno s HTS-.om i Adria tourom najboljim svjetskim tenisačima i tu prije svega zahvaljujem Novaku Đokoviću i njegovoj obitelji koji su nam ukazali tu čast da dođu u Zadar zajedno sa svim svjetskim igračima, mislim da ćemo uživati u vrhunskom tenisu i spektaklu- rekao je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Zadar je ovim teniskim terenima postao poligon za razvoj mladih tenisača te time dodatno obogatio već impresivnu sportsku ponudu. Među prvima igračima na novim terenima je trenirao je najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić.

-Bio sam tu zadnja tri tjedna, tereni su stvarno fenomenalni. Zadar zaslužuje jedan ovakav centar.- rekao je Borna Ćorić.

Sjajnih trenutaka provedenih u Zadru prisjetio se i Marin Čilić, koji je izrazio zadovoljstvo da će se ponovno pred zadarskom publikom igrati dobar tenis.

-Nakon dugo vremena ponovo druženje s vama u teniskom smislu nakon dugog izbivanja s teniskih terena. Ponovo će se gledati vrhunski tenis i svaka čast Novaku na ovakvoj inicijativi za našu cijelu regiju da se napravi jedan pravi sportski događaj koji naša regija sigurno nije vidjela, a i što ima pravi humanitarni značaj. Stvarno sam počašćena i ponosan sto ću ponovo igrati u Zadru. Sjećamo se naših nastupa 2016. i 2018. godina, sjajnih uspjeha naše Davis Cup reprezentacije koje su nas dovele do osvajanja titule i nadam se da ćemo svi uživati i da ćemo se lijepo družiti i naravno da će ovaj centar poslužiti svim mladim tenisačima, da jednog dana i mi njih gledamo na malim ekranima i da za njih navijamo. – rekao je Marin Čilić.

-Prije dvije godine kada smo organizirali susret Davis Cupa protiv SAD-a donijeli smo odluku da upravo na Višnjiku radimo teniski centar. Ulaganja za Davis Cup bila su dosta velika, a naš moto bio je da to ostane u infrastrukturi i da kasnije ostane gradu Zadru, cijeloj regiji, nama kao Hrvatskom teniskom savezu za pripremu kampova i svih važnih natjecanja te našim reprezentativcima koji ovdje na Višnjiku imaju zaista vrhunske uvjete za pripremu. – rekla je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Leave a Reply