ERSTE PLAVA LIGA: Važnost fizičke aktivnosti kod djece u razvoju

ERSTE PLAVA LIGA: Važnost fizičke aktivnosti kod djece u razvoju

Jeste li znali da stručnjaci djeci u razvojnoj fazi preporučuju svakodnevnu tjelesnu aktivnost pod stručnim vodstvom u trajanju od 60 minuta?

Istraživanja pokazuju kako se u Hrvatskoj tek 39% dječaka i 26% djevojčica u dobi od jedanaest godina bavi tjelesnom aktivnošću. U obzir treba uzeti i činjenicu da se djeca kroz odrastanje sve manje bave sportom pa se u dobi od petnaest godina samo 25% dječaka nastavlja redovito baviti tjelesnom aktivnošću dok je tek 12% djevojčica tog uzrasta tjelesno aktivno.

Upravo zato projekt #60minutaKRENI u sklopu Erste Plave Lige promiče značaj svakodnevne fizičke aktivnosti. Usvajanje zdravih životnih navika izgrađuju se od malih nogu. Erste Plava liga, atletsko natjecanje za djecu uzrasta od 9-13 godina idealno je otkrivanje ljubavi prema sportu i fizičkoj aktivnosti.

Osmoškolci će i ove godine imati priliku otkriti i pokazati svoje talente u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu – utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexu. Veliko finale održava se u sklopu najstarijeg natjecanja u Hrvatskoj, popularnom Hanžekovićevom Memorialu. Nastup s najvećim svjetskim zvijezdama i poznatim hrvatskim atletičarima poput Sandre Perković, Sare Kolar i Filipa Mihaljevića tako postaje nezaboravno iskustvo za sve mališane.

Kvalifikacijska natjecanja održat će se prema kalendaru:
Rijeka 17.6.
Zadar 18.6.
Osijek 18.6.
Knin 19.6.
Makarska 20.6.
Pula 24.6.
Vukovar 30.6.
Čakovec 11.7.
Zagreb 11.9.

FINALE: ZAGREB 15.9.2020. Hanžekovićev Memorijal

Otkrijete vaš najbliži grad i prijavite se na natjecanje Erste Plave Lige https://www.ersteplavaliga.com/#registracija

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ilustracija

Leave a Reply