Dani cvijeća grada Zagreba

Dani cvijeća grada Zagreba

Na Trgu kralja Tomislava, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je 13. po redu manifestaciju Dani cvijeća grada
Zagreba i Zagrebačke županije.

-Prošlih godina je bilo dvadesetak štandova, a ove godine je skromnija, zbog situacije s koronavirusom i potresom u Gradu Zagrebu, pa ima samo pet, šest štandova. Prodaja je izostala u ožujku, zbog zatvaranja tržnica. Dobar dio prodaje vršio se na na vlastitim OPG-ovima, a Grad Zagreb je kao što i znate otvorio online tržnicu i neki od naših kolega iz udruge su dobro poslovali preko online tržnice, tako da se dio proizvoda prodao na taj način, ali nažalost zbog smanjenje proizvodnje ove godine, ova manifestacija je skromnija ove godine. – rekao je Drago Čićko, tajnik udruge proizvođača cvijeća rada Zagreba Ljubičica.

-Želim konstatirati da što zbog Covida 19 i što zbog potresa četiri puta manje izlagača nego je to uobičajeno. Imamo samo pet štandova, od poljoprivrednika iz Zagreba i jedan iz županije. Hvala još jednom svim izlagačima, hvala tim vrijednim rukama, vidimo se iduće godine u večem broju. – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Manifestacija se održava od 18. svibnja do 6. lipnja u organizaciji Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a cvijeće i sadnice izložene su na dvije lokacije u Zagrebu –Trgu kralja Tomislava i okretištu Dubec u Dubravi.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply