Koncert Zagrebačke filharmonije u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Koncert Zagrebačke filharmonije u zagrebačkom Zoološkom vrtu

U Zoološkom vrtu grada Zagreb u subotu i nedjelju održana su četiri koncerta Zagrebačke filharmonije.
Koncert popularne klasike na Labuđem otoku u izvedbi Zagrebačke filharmonije bio je prvi koncert nekog orkestra u Zagrebu nakon koronakrize. Među nekoliko stotina Zagrepčana pratio ga je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

– Ove godine slavimo 95 godina ZOO Zagreb i 150 godina Zagrebačke filharmonije, a ovi koncerti I taktovi klasične glazbe u “Divljem srcu grada” su na izvjestan način početka jednog normalnog života u Zagrebu,- rekao je gradonačelnik Bandić.
– U večerašnjim su koncertima uživali i ljudi i životinje. Vjerujemo kako će naše goste i stanovnike Zoološkog vrta jednako oduševiti i glazbene poslastice koje nam Zagrebačka filharmonija priprema tijekom lipnja. Ovi su koncerti i svojevrsna glazbena uvertira u proslavu Dana Grada Zagreba. Svi smo posebno bili ganuti kad su Vrtom odjeknuli taktovi pjesme „Moj Zagreb, tak imam te rad“,- kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.
– Sretni smo što Zagrebačka filharmonija nakon dva i pol mjeseca ponovo nastupa. Koncerti pod vedrim nebom sa sobom povlače i određenu simboliku – donose svjetlo na kraju tunela, a umjetnosti dajemo novi dah. Drago nam je da smo upravo ovdje jer Zoološki vrt grada Zagreba uskoro slavi 95., a mi najesen 150. rođendan,- kazao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.
Koncerti će se na istom mjestu održavati subotama tijekom lipnja, a posebno atraktivan program građane očekuje za rođendan Zoološkog vrta u subotu 13. lipnja.

Tekst: ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply