Obilježen Dan sv. Florijana, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba

Obilježen Dan sv. Florijana, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba

Povodom  obilježavanja Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je  Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba, koja danas obilježava 120 godina Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i i 150. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. Tom prigodom  zahvalio se vatrogascima na velikodušnoj pomoći koju su pružili i koju još uvijek pružaju građanima nakon potresa.

– Vatrogasci rade svoj posao profesionalno i odgovorno. Svakodnevno su izloženi opasnosti, a ovih dana viđamo ih po krovovima, na dimnjacima i rade u vrlo teškim uvjetima. Hvala im na svemu što čine za Zagreb.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

– Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je najveća u Hrvatskoj, a zapošljava više od 300 profesionalnih vatrogasaca. Zbog nedaća koje su zadesile Zagreb, od početka godine do danas smo imali više od 4 500 intervencija, što je znatno veći broj od prosjeka, a kojih je dosada na godišnjoj razini bilo 3 500. Vatrogasci su i dalje svakodnevno na terenu i rješavaju najveće probleme nakon potresa, ponajviše na zagrebačkim krovovima- rekao je, Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

– Želim zahvaliti svim dobrovoljnim i profesionalnim vatrogasnim postrojbama na akcijama koje su provodili prilikom potresa. Moram napomenuti da smo ponosni na našu Javnu vatrogasnu postrojbu, ona je perjanica vatrogastva, a sa Dobrovoljnim vatrogasnim zajednicama čini jednu čvrstu cjelinu.- rekao je Zlatko Križanić, predsjednik VZ Grada Zagreba.

Tekst: ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply