MILAN BANDIĆ: S koalicijskim partnerima ne komuniciram putem medija

MILAN BANDIĆ: S koalicijskim partnerima ne komuniciram putem medija

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je komentirati optužbe predsjednika zagrebačke skupštine koji ga je prozvao da omalovažava HDZ jer je promijenio svoj stav o tome da se 33. sjednica održi virtualno, poručivši da s koalicijskim partnerima ne komunicira putem medija.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet prozvao je ranije u nedjelju koalicijskog partnera Milana Bandića da omalovažava HDZ jer je promijenio svoj stav o tome da se 33. sjednica održi virtualno zbog čega je najavio da će im dati ovlast da sami održe sjednicu kad hoće.

Prgomet je najavio i da će zbog očiglednog nepovjerenja među partnerima sutra popodne na predsjedništvu gradskog odbora HDZ-a predložiti odluku o načinu suradnje na razini grada s partnerom koji omalovažava HDZ i skupštinu te laže i dovodi u pitanje normalno funkcioniranje skupštine.

Zagrebački gradonačelnik nije želio na konferenciji za novinare Gradskog stožera civilne zaštite komentirati niti tu najavu, poručivši da s koalicijskim partnerima ne komunicira putem medija.

Ovaj put neće proći “Milane javi se”

“Ne znam s kime polemizira, pitajte njega. Sa mnom sigurno ne, a ja s njim sigurno neću. Moja odgovornost je prebitna da bih polemizirao s predsjednikom Skupštine. Neka svatko radi svoj posao. S koalicijskim partnerima ne komuniciram putem medija. Poslušajte moju jučerašnju izjavu, stojim kod svake riječi. Gradonačelnik je poslao sve materijale. Ovaj put neće proći “Milane javi se”, rekao je Bandić.

Bandić je, kazao je Prgomet, bio suglasan da se sjednica održi virtualno, a Klub HDZ-a koji je donio odluku o online sjednici je s prvom zamjenicom gradonačelnika i predsjednicom njegovog kluba Anom Stavljenić Rukavinom prošli tjedan potvrdio taj prijedlog i zajedno dogovarao detalje sjednice.

„Međutim, jučer se gradonačelnik pridružio zahtjevu SDP-a i oporbe i putem medija prozvao predsjednika skupštine, dakle mene, da ja ne želim organizirati sjednicu uživo, tvrdeći potpuno neistino da je on uvijek bio za takvu vrstu sjednice i da iako će biti u Zagrebu neće doći na on line sjednicu“, rekao je Prgomet.

Čelnik Gradske skupštine tvrdi da su zamjenica gradonačelnika i klub HDZ-a prihvatili prijedlog on line sjednice te da za to postoji i dokumentacija.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply