TOMISLAV STOJAK : Gradonačelniče, zašto ne želite javnu sjednicu Gradske skupštine?

TOMISLAV STOJAK : Gradonačelniče, zašto ne želite javnu sjednicu Gradske skupštine?

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak prozvao je zagrebačkog gradonačelnika zbog odluke da se sjednica Skupštine održi putem e-maila, ustvrdivši da time bježi od argumenata i dokaza jer bi se na “normalnoj” sjednici ogolila njegova neuspješna politika.

Prije nekoliko dana Milan Bandić odlučio je da će se sjednica Gradske skupštine održati 7. svibnja, a gradski zastupnici moći će se izjasniti isključivo mailom. Time je, naglašava Stojak u priopćenju, zastupnicima oduzeta mogućnost rasprave, iznošenja argumenata i prijedloga te kritike gradske vlasti na njene postupke nakon potresa.

Navodi da je čitava priča dobila potvrdu Bandićeva “čistog političkog igrokaza” jer će se idućih dana održati veliki broj sjednica vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti po čitavom gradu uživo, s osobnom nazočnošću vijećnika.

“Dakle, mjesni odbori i gradske četvrti mogu, ali Gradska skupštine ne”, kaže Stojak ironično dodajući da bi “vjerojatno za Zagreb i građane nastale štete veće nego od potresa da, recimo, neki mjesni odbor ili gradska četvrt kojim slučajem ne rasprave izvješće o svom radu u prošloj godini”.

Bandić, smatra Stojak, ne želi da ga se na sjednici javno upita zašto odgovornost uvijek prebacuje na nekog drugog, zašto ne priprema konkretne programe revitalizacije Zagreba ili zašto ne želi javno reći koliko novaca Zagreb može osigurati za obnovu stanova i kuća svojih građana.

“Gradonačelniče, vjerujem da vam nije lako, jer da se održi javna, normalna sjednica Gradske skupštine, na njoj bi se vaša neuspješna politika ogolila do kraja. Ali, gradonačelniče, možete e-mailom održati sjednicu Skupštine, možete bježati od argumenata i dokaza, ali pobjeći nećete”, poručio je Stojak.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply