KRIZNI STOŽER GRADA ZAGREBA: Pet novozaraženih koronavirusom

KRIZNI STOŽER GRADA ZAGREBA: Pet novozaraženih koronavirusom

Tijekom jučerašnjeg dana na koronavirus testirane su 234 osobe, od čega je 5 novozaraženih, izvijestio je u petak zagrebački Stožer civilne zaštite dodavši da će pokretanje javnog gradskog prijevoza, koje je najavljeno za 27. travnja, ići postepeno.

“Na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je jučer 234 uzorka, od čega je pet novozaraženih koronavirusom, a 19 je retestiranih. Ukupno je do jučer detektirano 457 oboljelih i 236 oporavljenih, što je 23 više u odnosu na protekli dan”, kazala je zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić.

Načelnik policijske uprave zagrebačke Marko Rašić izvijestio je kako je zabilježeno 5 slučajeva kršenja samoizolacije, a da kršenje drugih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom nije bilo.

Odlukom Vlade, javni gradski prijevoz trebao bi se ponovno aktivirati u ponedjeljak, 27. travnja. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da se još uvijek čekaju naputci o epidemiološkim mjerama, a da se priprema faznost puštanja u promet tramvaja te gradskih i prigradskih autobusa. 

“Sadašnjih 90 autobusa koji funkcioniraju po gradu i tramvaje koji trenutno ne voze postepeno ćemo staviti u funkciju. Posljednja će profunkcionirati trasa od istoka prema zapadu grada, preko Vlaške, Draškovićeve, Jurišićeve ulice, Trga bana Jelačića te Ilicom do Črnomercu” rekao je Bandić.

Nije želio komentirati navode zagrebačkog SDP-a, koji je jutros upozorio na neizvjesnost oko povratka učenika u osnovne škole koje su oštećene u potresu. 

Također, na njihove tvrdnje da školama nedostaju higijenski uvjeti za održavanje nastave, ali i da grad kasni s uplatom redovitih sredstava školskim ustanovama, kazao je da je “to jadno i bijedno”, a da se on “neće spuštati na tu razinu”.

“To  je pokušaj podvale, kao i sa sapunima, koji neće proći u Zagrebu gdje postoji najbolji školski standard u Hrvatskoj”, ustvrdio je Bandić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply