HNS traži da se povuče odluka o poskupljenju grobnih naknada

HNS traži da se povuče odluka o poskupljenju grobnih naknada

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak zatražio je u subotu od Uprave Zagrebačkog holdinga i direktora Gradskih groblja  da žurno donesu odluku o poništenju cjenika o poskupljenju naknade za održavanje grobnih mjesta iz rujna 2019. godine.

“Nakon što su mnogi sugrađani na svoje kućne adrese posljednjih dana dobili iznimno uvećane godišnje naknade za održavanje grobnih mjesta, kao gradski zastupnik tražim od predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban i direktora Gradskih groblja Patrika Šegote da žurno donesu odluku o poništenju novog cjenika o poskupljenju te da ga hitno stave izvan snage i cijene vrate na dosadašnje”, priopćio je Stojak. 

Ističe kako ih je pozvao da budu “odgovorni i razumni u ovoj teškoj situaciji, da donošenjem odluke o poništenju poskupljenja usluga Gradskih groblja dokažu da im je briga za Zagrepčane na prvom mjestu, za razliku od”, kako navodi, “zagrebačkog gradonačelnika koji svoje sugrađane nimalo ne poštuje, niti suosjeća s njima”.

„Iako je činjenica da je novi cjenik Gradskih groblja s iznimno povećanim cijenama svih usluga donesen još u rujnu 2019., s obzirom na situaciju koja je zadesila građane Zagreba nakon potresa 22.3.2020., stotine i tisuće uništenih domova i imovine građana, uključujući i grobna mjesta na zagrebačkim grobljima, tražim od predsjednice uprave Holdinga i direktora Gradskih groblja da pokažu zdrav razum i suosjećanje sa svojim sugrađanima i u ovoj teškoj situaciji koja nas je sve zadesila, donesu žurnu odluku da se novi cjenik Gradskih groblja hitno stavi izvan snage”, rekao je Stojak.

Upozorio je da su višestruko, u nekim slučajevima i tri-četiri puta u odnosu na dosadašnje stanje, poskupile usluge zagrebačkih groblja, pogotovo godišnje naknade za održavanje grobnih mjesta te zatražio da se cijene vrate na one do rujna 2019.

Stojak smatra da bi tako uprava Zagrebačkog holdinga pokazala “svoju odgovornost prema Zagrepčanima koji financiraju isti taj Holding plaćajući vrlo često preskupe komunalne usluge te bi odlukom o poništenju drastičnog poskupljenja usluga Gradskih groblja dali mogućnost građanima da u ovoj teškoj situaciji nakon potresa tih nekoliko stotina kuna ostane u njihovim domovima za nabavu potrebnih životnih namirnica, što je danas i više nego važno”.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply