Stožer Zimska služba

Stožer Zimska služba

Održan je stožer Zimske službe, na kojem je istaknuto kako su ekipe Zimske službe sinoć izvršile posipavanje prometnica 1. prioriteta – mostove, nadvožnjake i brdske linije, a tokom dana izvršili su i posipavanje i na prometnicama 2. prioriteta-nizinski dio.

-Uz sve nedaće koje imamo, COVID-19 i potres, sada je i pao snijeg. Zimska služba je od jučer navečer u pokretu, grad mora funkcionirati i direktor zagrebačkih cesta će organizirati vozila zimske službe koliko će biti potrebno. – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na teren je izašlo ukupno 110 ekipa te je utrošeno 570 tona soli i 380 tona sipine, a kako se čulo zbog daljnjih padalina i nepovoljne vremenske prognoze, 292 ekipe Zimske službe koje su raspoređene u 17 baza, nalaze se u 3. stupnju pripravnosti kako bi na vrijeme i brzo reagirale.

-Noćas u 22 sata prve su ekipe izašle van na brdske dijelove grada, nakon toga, očistili smo put za medicinsko osoblje koje putuje na Sljeme i cesta je bila prohodna cijelu noć i cijeli dan. Očekujemo cijelu noć padaline, naši vozači stoje spremni u svojim vozilima. Mi smo od sinoć potrošili preko 570 tona soli i 400 tona sipine, tako da Zimska služba besprijekorno funkcionira. -rekao je, Dragan Perić direktor podružnice Zagrebačkih cesta.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply