Obilazak oštećenih kuća u Markuševečkom Popovcu

Obilazak oštećenih kuća u  Markuševečkom Popovcu

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je sa suradnicima Markuševečki Popovec i Vidovec, mjesta epicentra potresa, koja su najviše stradala u nedjeljnom potresu. Većina kuća u kritičnom je stanju, a statičari su ih potpuno zabranili za korištenje.

-Na ovom području, nalazi se pedesetak kuća koje treba sanirati. Neke od njih su kuće u kojima se više ne smije boraviti, u nekima se može boraviti, ali se moraju sanirati. Budući da smo jučer proglasili elementarnu nepogodu, a danas aktivirali povjerenstvo za određivanje šteta i stručno će ustanoviti štete. Ovo će trajati dugo, ništa se neće napraviti preko noći. Slijedi popis šteta i prijava osiguravajućim društvima. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je više od 5000 prijava za brzu procjenu šteta.

– U kontaktu smo sa nadležnim uredima, svi se mogu javiti u Gradski ured za Civilnu zaštitu, informacije o kontaktu su na svim medijima i društvenim mrežama, a mi smo na raspolaganju i imamo pet mjesnih odbora, dva su teško nastradala. Molimo ljude za strpljenje i da sada pomognemo onima kojima je najpotrebnije i onima kojima je najhitnije, onima koji su ostali bez krova nad glavom. – rekao je Krešimir Kompesak, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply