U Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba

U Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba

Jučer je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, komunalno – prometno redarstvo je odradilo označavanje zgrada u suradnji s PU zagrebačkom. Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji  i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju „Prijava za pregled građevina nakon potresa“. 

Molimo građane da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikacijuNa ovaj način će nam pomoći i ubrzati procjenu štete. 

Ured kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite su radili cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama još jednom, mole građane za strpljenje, timovi građevinara će obići građevine prema prioritetima. 

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply