Tucaković: Do sada više od 65 vatrogasnih intervencija

Tucaković: Do sada više od 65 vatrogasnih intervencija

 Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je u nedjelju da su zbog potresa u Zagrebu do sada imali više od 65 intervencija Javne postrojbe Grada Zagreba, a u saniranje posljedica potresa uključeno je i 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Cjelokupan vatrogasni sustav uključen je u spašavanje ljudi i imovine. Trenutačno su u tijeku tehničke intervencije – otvaranje vrata, liftova, uklanjanje oštećenih dimnjaka koji prijete da padnu na ulicu i sl”, rekao je Tucaković na N1.

Navevši kako je bilo više požara, u Katedrali i jedan veći u HT centru, kazao je da su oni ugašeni pa u Zagrebu više nema požara. U Katedrali je izbio manji požar koji su vatrogasci vrlo brzo ugasili.

Tucaković kaže da su imali intervencije u kojima su iz zgrada morali izvlačiti ljude, npr. maloprije su vatrogasci iz zgrade u Palmotićevoj ulici iznijeli nepokretne osobe.

Na terenu ima teže i lakše ozlijeđenih, kazao je Tucaković zahvalivši se građanima na suradnji u ovako teškoj situaciji.

Istaknuo je da imaju dovoljno vatrogasaca na terenu pa ne trebaju pomoć vatrogasaca iz drugih dijelova zemlje. Ako bude potrebno, pozvat ćemo ih, rekao je.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply