Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva SVE građane da se pridržavaju odluka!

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva SVE građane da se pridržavaju odluka!

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba u svom priopćenju poziva SVE građane Grada Zagreba da se bez iznimke pridržavaju odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19., 20. i 21. ožujka 2020. Pozivaju javnost da posebno obrate pažnju na sljedeće odluke:

  1. Odluka o obustavi javnoga prometa (od 21. ožujka 2020)

Ovom Odlukom obustavljaju se sve vrste javnog prijevoza u unutarnjem i međunarodnom cestovnom i željezničkom prometu te javnom gradskom prometu. Iz Odluke je izuzet autotaksi prijevoz.

  1. Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta (od 19. ožujka, 2020.)
  2. Odluka o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja (od 20. ožujka 2020.)

Temeljem Odluke pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urne mogu se odvijati isključivo u najužem krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz zabranu objave podataka na osmrtnicama o mjestu i vremenu održavanja posljednjeg ispraćaja. Obustavlja se i obavljanje glazbenih te usluge dostave cvijeća i svijeća.

  1. Odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva (od 20. ožujka 2020.)

Sklapanje braka u vjerskom ili građanskom obliku, kao i sklapanje životnog partnerstva moguće je samo u najužem krugu obitelji uz prisustvo službene, odnosno vjerske osobe.

Prilikom posljednjih ispraćaja i sklapanja brakova potrebno je poštivati upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a prisutni ne smiju imati povišenu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

Pozivamo sve građane Grada Zagreba na beskompromisno poštivanje donesenih odluka, piše u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Tekst: ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply