Zagrebački Stožer CZ: Vrtići i škole od ponedjeljka prekidaju redovni rad

Zagrebački Stožer CZ: Vrtići i škole od ponedjeljka prekidaju redovni rad

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba u petak je odlučio da se od ponedjeljka prekida redovni rad vrtića te osnovnih i srednjih škola no njihovi zaposlenici dužni su biti na radnim mjestima, a roditelji koji ne mogu osigurati čuvanje vrtićke djece kao i učenika do IV. razreda, mogu ih dovesti u te ustanove.

“Nakon rasprave vezane za razvoj epidemiološke situacije, preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i odluke Vlade, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zaključio je da se od ponedjeljka, 16. ožujka prekida redoviti odgojno-obrazovni proces u dječjim vrtićima te u osnovnim i srednjim školama Zagreba. Zaposleni u odgojno-obrazovnim ustanovama dužni su biti na radnim mjestima, a roditelji djece rane i predškolske dobi te učenika osnovnih škola od I. do IV. razreda koji ne mogu osigurati čuvanje, mogu dovesti djecu u pripadajuće odgojno obrazovne ustanove”, priopćili su nakon sjednice vezane za epidemiju koronavirusa.

Sjednici su, među ostalima, nazočili i pročelnici gradskih upravnih tijela.

U priopćenju se napominje da kulturne ustanove, kina i druga mjesta okupljanja trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezane za higijenske standarde i brojku do 100 osoba na takvim mjestima uključujući zaposlenike.

Noćni klubovi i ugostiteljski objekti također trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučenu brojku do 100 osoba uključujući  zaposlenike te higijenske standarde.

“Do daljnjeg se otkazuju sve sportske priredbe i natjecanja. Sportski objekti u gradu Zagrebu koristiti će se samo za treninge vrhunskih sportaša uz pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa, a korištenje objekata za rekreaciju i edukaciju nije dopušteno do daljnjega”, ističe gradski Stožer.
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva građane na odgovorno ponašanje sukladno uputama nadležnih tijela, a organizatore skupova i svih drugih događanja na striktno pridržavanje i praćenje preporuka.
“Jedini cilj svih preporuka je zaštita zdravlja svakoga od nas, odnosno svih članova zajednice”, poručuju iz Stožera.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply