Koronavirus odgodio zagrebački Festival svjetla do listopada

Koronavirus odgodio zagrebački Festival svjetla do listopada

Festival svjetla “Zagreb 2020”, koji se na više lokacija trebao održati od 18. do 22. ožujka, odgađa se do listopada zbog mogućnosti prenošenja koronavirusa, a prema uputama i preporukama nadležnih tijela, izvijestili su u petak iz Turističke zajednica grada Zagreba (TZGZ).

“TZGZ aktivno prati situaciju i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva te, u skladu s time, prilagođava svoje aktivnosti”, poručuju u povodu odgode iz TZGZ-a.

Festival svjetla je prema procjenama TZGZ-a dnevno okupljao oko 25 tisuća posjetitelja, te s obzirom na tako velik broj i međunarodni karakter Festivala, TZGZ je zatražila uputu i mišljenje nadležnih tijela oko daljnjih aktivnosti.

Sukladno preporuci o postupanju vezanoj uz održavanje, donesena je odluka o odgađanju kako bi se prevenirala mogućnost prenošenja koronavirusa, ističu iz TZGZ-a, dodajući da će odluku o novim datumima donijeti nakon što budu ispunjeni svi uvjeti za održavanje događaja bez ikakve opasnosti za zdravlje i sigurnost posjetitelja.

Iz TZGZ-a ističu i da je Festival svjetla jedan od njihovih najuspješnijih projekata koji posjećuju brojni hrvatski građani i oni iz inozemstva, kojih je do sada bilo najviše iz Južne Koreje, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Italije i Njemačke.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply