Predstavljen projekt eNarudžbenica

Predstavljen projekt eNarudžbenica

U Gradskoj upravi predstavljen je digitalni projekt E-narudžbenica, koji će ubrzati poslovanje gradske uprave i smanjiti administraciju. Projekt su predstavili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pročelnik ureda gradonačelnika Miro Laco.

– uvađanjem E-narudžbenice radi se o velikim uštedama u poslovanju Grada, a samim time dobivat će se na uštedi vremena i smanjenju administracije. – rekao je pročelnik ureda gradonačelnika Miro Laco.

Cijeli ovaj projekt objedinit će i Zagrebački holding, te dokumente koji su prije dolazili poštom, a sada će se dobivati elektroničkim putem. Novim sustavom više neće biti mogučih gubitaka narudžbenica, jer će sve biti dostupno na internetu, smanjit će se troškovi i vrijeme obrade za 6600 narudžbenica koliko ih je bilo u 2019. godini.

– Grad Zagreb je poznat po svojim online servisima poput ePisarnica, eŠkolstvo, eMatica Grada Zagreba, ePrijava za financiranje iz proračuna Grada Zagreba, eBeba, eFinancijsko poslovanje i od danas eNarudžbenica. Grad Zagreb cijelo vrijeme radi na digitalizaciji, cilj nam je olakšati građanima birokraciju. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ
Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply