Vatrogasci zabilježili 250 intervencija u posljednja 24 sata

Vatrogasci zabilježili 250 intervencija u posljednja 24 sata

Vatrogasci su u posljednja 24 sata, prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta, zabilježili gotovo 250 intervencija. Većinom se radilo na uklanjanju posljedica nevremena, a u večernjim satima izbilo je nekoliko požara na priobalju koji su brzo stavljeni pod kontrolu.
Najviše je intervencija, čak 83, zabilježeno na području Grada Zagreba od čega se ističe intervencija zbog pada 350 m 2 limenog krova na Maksimirskoj cesti, gdje je sudjelovalo 15 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Zagreb i DVD Sesvete.

-Zbog posljedica jakog vjetra na području Grada Zagreba najveći broj intervencija odnosio se na uklanjanja srušenih stabala i granja. -rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik JVP Grada Zagreba i dodao kako su
noćas zagrebački vatrogasci gasili i požar dimovodnog kanala u jednom restoranu kada je ozlijeđena jedna osoba. Rekao je i kako vatrogasci još rade na sanaciji, ali se situacija polako stabilizira.

Na gotovo stotinu tehničkih intervencija zabilježenih na području Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije sudjelovalo je 11 javnih vatrogasnih postrojbi i 55 DVD-ova.

Ostale intervencije javno vatrogasnih postrojba odvijale su se na području Sisačko-moslavačke županije, Primorsko-goranske županije, Splitsko-dalmatinske županije i na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply