GRADSKA SKUPŠTINA: Nastavak 31. sjednice u ponedjeljak

GRADSKA SKUPŠTINA: Nastavak 31. sjednice u ponedjeljak

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače raspravom o izmjenama i dopunama GUP-a te 86 amandmana koliko ih je ukupno danas podnio HDZ, sam gradonačelnik Milan Bandić koji je i predlagatelj točke dnevnog reda te njegova stranka.

Zagrebački HDZ podnio je 15 amandmana na prijedlog izmjena i dopuna GUP-a Grada Zagreba, stranka Milana Bandića BM 365-stranka rada i solidarnosti i Zelena lista podnijela ih je čak 65, dok je zagrebački gradonačelnik podnio njih šest.

S obzirom na to da su amandmani podneseni po hitnoj proceduri, zastupnici su o svakom pojedinačno morali glasati hoće li biti uvršteni u dnevni red, te su, nakon procedure koja je potrajala sat vremena, svi prihvaćeni i uvršteni u dnevni red.

Prethodno je, prije uvrštavanja amandmana na dnevni red, Odbor za prostorno uređenje gotovo tri sata raspravljao jesu li podneseni amandmani u skladu s izmjenama i dopunama nakon što je Anka Mrak Taritaš (Glas) ustvrdila da nisu jer se dio njih ne odnosi na izmjene i dopune GUP-a, već samo na GUP.

Odbor za prostorno uređenje i i Odbor za statut, poslovnik i propise nakon trosatne su rasprave donijeli odluku da su amandmani podneseni sukladno proceduri.

Prema proceduri, o amandmanima koje zastupnici prihvate u nastavku sjednice, treba se očitovati i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Na dnevnom redu Skupštine ukupno je 47 točaka, a zastupnici su danas raspravili njih tek sedam.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply