Ida Štimac i Marko Šljivić, pobjednici slaloma FIS ZAGREB OPEN 2020

Ida Štimac i Marko Šljivić, pobjednici slaloma FIS ZAGREB OPEN 2020

Na  Sljemenu, u organizaciji Zagrebačkog skijaškog saveza, održano je  Međunarodno prvenstvo u alpskom skijanju FIS ZAGREB OPEN 2020.

– Ovakvo natjecanje pripremamo godinama, za mlade skijaše, koji poslije završe i u Svjetskom  kupu. Natjecalo se 68 skijaša i 17 skijašica, iz devet zemalja. Uvjeti na stazi bili su fenomenalni, svaki skijaš imao je iste uvjete. U muškoj konkurenciji pobijedio je Marko Šljivić iz Bosne i Hercegovine, a kod djevojaka najbolja je bila Ida Štimac, koja je odmah nakon utrke otišla za Flachau. – rekao je Darivoj Repač, predsjednik Zagrebačkog skijaškog saveza.

-Prvu vožnju sam odradio lošije, završio sam peti, iako su uvjeti na stazi bili dobri. U drugoj vožnji sam bio agresivniji, i to mi je donijelo pobjedu. Na Sljemenu sam već jednom pobijedio tako da mi je ovo druga pobjeda na ovoj stazi.- rekao  je Marko Šljivić (BIH)  pobjednik u muškoj konkurenciji utrke FIS ZAGREB OPEN 2020.

– Prekrasno za sve koji vole snijeg i skijanje, na ovom natjecanju sudjeluju natjecatelji iz devet zemalja. Do  kraja ovoga tjedna osposobiti još jedan spust. nakon Crvenog spusta i Činovničke livade, spuštanjem tvornice snijega u funkciju će se staviti i Cmrok. Napraviti ćemo skijalište za djecu i roditelje koji ne mogu do Sljemena.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić nakon dodjele  pehare najboljim natjecateljicama i natjecateljima u slalomskoj vožnji.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply