SQT 2020.: Nakon prve vožnje Zenhausern prvi, Matt drugi

SQT 2020.: Nakon prve vožnje   Zenhausern prvi, Matt drugi

Nakon prve vožnje Zenhausern prvi s vremenom (57.49) drugi je Michael Matt sa zaostatkom od 0.07 stotinki, dok je na trećem mjestu Strasser koji je startao 31. sa zaostatkom od 0.18 stotinki.

Od naših skijaša jedini se u drugu vožnju kvalificirao Istok Rodeš sa zaostatkom od 1.40, za vodećim Zenhausernom.

Zubčić Filip i Leon Nikić završili su na 40. i 39. mjestu , dok Elias Kolega, Matej Vidović i Samuel Kolega nisu završili utrku.

-Ljut sam i razočaran, bez previše komentara to je sažeto u kratko. Sad je teško malo za objasnit to, preračunao sam se previše, upozorili su me na Erberov put, ja sam zaje*ao, to je moja greška, nisam dobro to u glavi izračunao i napravio sam glupost.- rekao je Samuel Kolega.

Leon Nikić, nije bio toliko ljut nakon prve vožnje, bez obzira što se nije plasirao u drugu vožnju.

– Zadovoljan sam ne samo dolaskom u cilj, općenito cijelom vožnjom jako sam zadovoljan, uspio sam napravit to što sam htio, što sam zamislio. Uspio sam riskirat od vrha i pazio sam tamo na mjestima gdje su drugi griješili, kao na primjer Erberov put, dobro sam prošao to, i malo sam tu na slalom livadi izgubio dosta, sve u svemu jako dobro vožnja, pola sekunde do druge vožnje, baš sam zadovoljan. Staza je bila tu i tamo malo grbava, mislim da je bila postavka jednostavnija nego inače što je na Svjetskom kupu,. Trebalo je pametno odvoziti, a mislim ništa mi nisu posebno rekli o zamci osim da treba uzeti visoku liniju i visoko se postavit na skijanju, a to sam i sam znao, što se vidlo nakon prvih sedam vozača. Dobro sam prognozirao za Erberov put. – rekao je Leon Nikić.

-Slalom je takva disciplina di se haklanje dešava, dobro sam krenuo i ne predbacujem si ništa. Svaka utrka je važna, domaća je naravno uvijek posebna u nekom pogledu, ali dobro treba to otkvačite i ići dalje. Taktika je bila bit što brži i skijat maksimalno, solidno sam krenuo tako da je ok. Na treningu sam solidno vozio i to mi nije predstavljao nikakav problem, a malo sam prerano ušao u zavoj i zahaklao kolac. – rekao je Elias Kolega.

Druga vožnja na rasporedu je u 17.40 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ Ivan ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply