CLEMENT NOEL: Odlično je biti novi francuski kralj

CLEMENT NOEL: Odlično je biti novi francuski kralj

Francuz Clement Noel pobjednik je 11. izdanja slaloma skijaša za Svjetski kup na Sljemenu, mladom francuzu ovo je četvrta pobjeda u karijeri.

– Osjećam se odlično, Jean Baptiste je pobijedio jako puno utrka, ali je odlično biti novi francuski kralj. Pokušat ću čuvati krunu, trenutno je kod mog trenera nadam se da će je čuvati. Staza je bila odlična, atmosfera nevjerojatno, bila je uska utrka, ja sam jako, jako sretan što sam pobijedio.- rekao je Clement Noel na konferenciji za novinare nakon utrke.

Noel je nakon prve vožnje bio četvrti.

-Napravio sam grešku na Erberovom prolazu u prvoj vožnji, jako je teško biti non – stop brz, ja sam bio sretan što sam završio prvu vožnju među prva četiri vozača. U drugoj utrci skijao sam brzo i znao sam da ako skijam brzo da ću pobijediti na utrci!- rekao je Noel.

Nakon odlaska Marcela Hirschera drugim skijašima se pruža prilika ostvariti pobjedu u utrkama, konkurencija je veća, a samim time i motiv.

-Naravno kada je Marcel otišao da se nama pružilo puno prilika, ali na kraju je uvijek odlično vidjeti nova lica na podiju. – rekao je Clement Noel.

Švicarac Ramon Zennhauesern, osvoji je drugo mjesto i prvi je Švicarski skijaš koji je stao na pobjedničko postolje na Sljemenu.

-Ja sam među prvim Švicarcima na podiju, to je ludo. Na kraju moram biti sretan s drugim mjestom, ali idući put će možda biti sedam stotinki na mojoj strani. Znao sam da sam na zadnjem djelu na slalom livadi izgubio vrijeme, koje mi je donijelo drugo mjesto. – rekao je Ramon Zennhauesern.

Trećeplasiranom 18-godišnjaku Talijanu Alex Vinatzer , osmjeh nije silazi s lica, za mladog skijaša ovo je veliki uspjeh.

– Nakon startnog broja 26 doći do 8. mjesta u prvoj vožnji, je odlično. Ja uvijek dajem sve od sebe, a u drugoj vožnji mi je trener rekao da dam sve od sebe i samo sam dao sve od sebe i uspio sam. Ne mogu se prestati smijati, nevjerojatno je i nisam mislio da ću doći na podij, nadao sam se podiju ali ne danas i ne ovako rano. – rekao je Alex Vinatzer.

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Tagged with

Leave a Reply