SQT 2020.: Leoni promaknula druga vožnja za treptaj oka

SQT 2020.: Leoni promaknula druga vožnja za treptaj oka

Obje hrvatske predstavnice, Leona Popović i Ida Štimac, nisu se uspjele plasirati u drugu vožnju.

Leona je uspješno odvozila sljemensku utrku i završila na 31. mjestu sa zaostatkom od 4 sekunde i 6 stotinka za Slovakinjom Vlhovom, što nažalost nije bilo dovoljno brzo vrijeme za plasman u drugu vožnju.

-Osjećala sam se dobro, mislim da sam se dobro odskijala, pokušavala sam se što više borit i eto na kraju je malo nedostajalo. Bilo je tu i nekoliko grešaka koje su me na kraju dijelile od druge vožnje. – rekla Leona.

Prije šest dana Leona je zauzela 26. mjesto u Lienzu, to je dokaz njene dobre forme i u budućim utrkama sve bolje rezultete i ulaske u drugu vožnju.

-Dobro se osjećam i mislim da će to sigurno bit u sljedećim utrkama. Kad napravim grešku, uvijek mi je u glavi da to samo prođem što prije i da nastavim kao da se ništa nije dogodilo, treba sve gledat unaprijed, dovoljno sam spremna da to uspijem dobro odskijat, bez puno grešaka i ispadanja. Mislim da se forma polako diže, ne samo u slalomu nego i u ostalim disciplinama, samo eto na utrkama nisam to još pokazala, kao trenutno u slalomu i mislim da će tokom sezone to biti još bolje, jednostavno sve napreduje, tako da mislim da će to još biti bolje u idućim utrkama.- rekla je Leona Popović.

-Čula sam dosta navijača tu u zadnjih nekoliko vrata, i stvarno mi je puno značila ta podrška i bilo mi je baš drago kada sam ih čula kako navijaju! – zaključila je Leona Popović nakon završetka svoje vožnje.

Ida Štimac je nažalost ispala prije drugog prolaznog vremena.

-Pa evo ne znam što bi rekla, nisam dobro odreagirala, ostala sam na guzici i malo vam treba, to je jedino što vam mogu reći. Stvarno dala sam sve od sebe što sam mogla, onaj prvi dio najbolje sam odvozila što sam mogla, nisam još vidjela trenere, tako da ne znam što će oni reći. Od toga da se dolje samo spuštam od toga nema ništa, morate se borit, danas to nažalost nije bilo dovoljno. Iskreno slična stvar mi se desilo ovdje prije dvije godine, na istom mjestu, tad sam haklala vrata, to je druga stvar, a prošlo mi je kroz glavu ne valjda opet. Mlada sam još, moram trenirat, bit uporna i vjerovat u sebe, s vremenom će doć rezultati. – rekla je Ida Štimac nakon završetka prve vožnje.

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply