PETRA VLHOVA: Ova utrka je definitivno jedna među mojim boljim utrkama

PETRA VLHOVA: Ova utrka  je definitivno jedna među mojim boljim utrkama

Nakon što je dva puta bila druga na Snježnoj kraljici, 2017. i 2019., Slovakinja Petra Vlhova je sa dvije odlične vožnje slavila u slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, te je stigla do 11. pobjede u karijeri. Ona je druga Slovakinja koja je osvojila Snježnu kraljicu, nakon što je 2017. to ostvarila Veronika Velez-Zuzulova.

– Startni broj mi je pomogao, da postignem ovakav rezultat danas. Imala sam sve savršeno posloženo u glavi, prvu utrku sam odvozila savršeno, imala sam jako dobar osjećaj u sebi, Miki je malo griješila, ali sam uspjela biti bolja od Mikaele. Pomoglo mi je to što imam preko sekundu ispred svih, bila samo fokusirana na to što moram napraviti u drugom laufu, to je bio ključ za još bolju drugu vožnju i jako sam ponosna na sebe. Mislim da do sada smo definitivno Mikaela i ja u drugoj ligi skijanja, od ostalih skijašica. – rekla je Petra Vlhova, na konferenciji za novinare nakon utrke.

– Osjećala sam se kao da mi je ovo domaća utrka, imala sam jako puno fanova ovdje. Puno ljudi je došlo iz Slovačke, bilo mi je predivno ovdje. Lijepo mi je u Zagrebu.- rekla je Vlhova.

Četverostruka pobjednica sljemenske utrke Mikaela Shiffrin, ovaj puta nije uspjela osvojiti krunu i postati peti put Snježna kraljica.

– Kada sam prošla ciljnom ravninom mislila sam da ću biti prva, onda bi bila sretna, i da sam pobijedila danas onda bi to bila sreća. Danas sam jedino mogla pobijediti, na način da je Petra napravila neku ogromnu grešku ili ispala iz druge vožnje. Ne očekujem pobjedu na utrkama na kojima nisam sto posto unutra u skijanju. Danas nije bio moj dan i eto nisam bila prva.- rekla je Mikaela Shiffrin.

Trećeplasirana Katharina Liensberger, prokomentirala je svoju vožnju, atmosferu u Zagrebu i progovorila je o svojim ciljevima.

-Uvijek je dobro vratiti se ovdje, Medvednica je planina, Sljeme je staza u koju moraš dat najviše od sebe i očekuje najbolje skijanje. Petra i Mikaela su pokazale večeras što je moguće, radim svaki dan na sebi da budem bolja i da se poboljšam, sretna sam i uzbuđena za nove utrke.- rekla je Katharina Liensberger .

-Atmosfera je odlična, publika navija za sve, kada sam prošla ciljnu ravninu i bilo je zeleno, to je nešto o čemu sam sanjala, i zahvalna sam što sam proživjela to ovdje. Ne mislim da su nepobjedive Mikaela i Petra nego su na visokom na nivou, bile su puno brže nego ja danas, i odlično je vidjeti što znači najviši stupanj skijanja, vraćam se i iduće godine naravno.- rekla je Liensberger.

– Nadam se da će se iduće godine kruna vratiti u Austriju, radit ću na tome! – zaključila je Katharina Liensberger .

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply