Prljavo kazalište i Novi fosili u novogodišnjoj noći u Zagrebu

Prljavo kazalište i Novi fosili u novogodišnjoj noći u Zagrebu

Na dočeku Nove godine na središnjem zagrebačkom gradskom trgu  nastupit će Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec koji će izvoditi najbolje hitove Novih fosila te zagrebački rock sastav Prljavo kazalište, najavljeno je u ponedjeljak.

“Kad bi netko tražio autentičnu zagrebačku priču kako bi predstavio Zagreb ususret predsjedanja Vijećem Europske unije, onda su to svakako Novi fosili i ‘Prljavci’. Kad smo razgovarali što bi napravili, s čime bi ljude zadovoljili, onda smo razmišljali o njima”, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na konferenciji za novinare.
Nada se, kaže, dobrom vremenu bez kiše, a poželio je i “pokoju pahulju snijega”. 
Posjetitelje na središnjem zagrebačkom trgu u Novu će godinu uvesti raznolika glazbena ponuda za koju će se pobrinuti DJ Akademija, Novi fosili, koji obilježavaju 50 godina benda uz koncert “Za ona dobra stara vremena”, i Prljavo kazalište, koji se na taj trg vraćaju nakon sedam godina. 
Program počinje u 21 sat i trajat će do sitnih noćnih sati, dok se u ponoć očekuje tradicionalni vatromet kojim će se ove godine obilježiti početak hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Tako će u posljednjim minutama vatrometa, Akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” i Djevojački zbor “Zvjezdice” otpjevati himnu EU. 
“Sretan sam što će Zagreb biti domaćin članicama EU, što na šest mjeseci postaje glavni grad Europe”, rekao je Bandić.
Najavio je da će Zagreb tijekom predsjedanja biti domaćin dvije konferencije – konferencije gradonačelnika glavnih gradova Europske unije i Europske komisije u lipnju te konferencije o multikulturalnosti, multietičnosti i multikonfesionalnosti s 500 sudionika u veljači. “Na taj način najbolje demonstriramo otvorenost Zagreba, ne samo simbolikom, nego i toplinom i sigurnošću”, ocijenio je. 

Tekst: HINA

Foto:Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply