DAVIS CUP: Hrvatska – Španjolska 0:2

DAVIS CUP: Hrvatska – Španjolska 0:2

Hrvatska je izgubila i drugi meč protiv Španjolske,  Borna Gojo, odigrao je  odličan  meč, koji je na kraju izgubio 4:6, 3:6 protiv Rafaela Nadala na završnom turniru Davis Cupa u Madridu.

Nakon meča Borna Gojo, imao je konferenciju za novinare na kojoj je iznio svoje impresije nakon odigranog meča. Hrvatska je izgubila i peti meč u nizu, tri protiv Rusije, dva  protiv Španjolske. Rezultat definitivno nije na našoj strani.

-Definitivno nije dobro, ali mi smo dali sve od sebe, Borna očito nije mogao igrati danas zbog njegove ozlijede, probao je, dao je sve od sebe u ponedjeljak, ja sam debitirao u ponedjeljak, danas mi je bio drugi meč. Mislim da sam dao sve od sebe, jednostavno nije bila dobra situacija za nas ovdje, ali prošle godine smo bili prvaci, iduće godine ćemo nadam se ići u punoj postavi i vjerujem probati osvojiti titulu- rekao je Borna Gojo.

Debitant Borna Gojo, sjajno se nosio s prvim igračem svijeta Rafaelom Nadalom. Na kraju meča Nadal je uputio par rečenica Borni, novinare je zanimalo što mu je rekao.

-Nije mi drago što sam izgubio, ali sam igrao sa prvakom svijeta Rafaelom Nadalom, jednim od mojih najdražih igrača kojeg pratim. Odigrati s njim 6:4, 6:3  trebao bi se osjećati dobro, u jednu ruku sam sretan kako sam odigrao i mislim da sam mogao i bolje, ali na drugu ruku nezadovoljan sam što sam izgubio i nadam se da ću biti bolji u budućnosti i susresti se s Rafom ili bilo kime od vrhunskih igrača. Iskreno ne znam  što mi je Rafael rekao poslije meča, nisam ga uopće čuo, znam da mi je rekao odličan meč i poslije toga mi je još nešto rekao, ali ga nisam čuo. Ne znam di mi je glava uopće bila, tako da znam da je rekao dobar meč.- rekao je Borna.

Prije meča i za vrijeme igre, koji vam je savjet dao izbornik Škugor.

-Prije meča mi je izbornik rekao, izađi, uživaj, idi po svoje udarce i jednostavno cijeni taj trenutak. To je stvarno nevjerojatno, nismo poslije meča stigli popričati jer sam odmah tu došao na press konferenciju. Ja sam rekao i jutros, ja ne idem gubit, makar to bilo na centralnom terenu u Madridu. Ja igram za Hrvatsku i to mi je najveći ponos koji bilo koji sportaš može doživjeti i jednostavno tako sam odgojen da ne idem izgubiti, nego dat sve od sebe. Malo sam i ljut na sebe na returnu, jer sam premišljao  u glavi. Izbornik mi je govorio da se vratim malo u nazad ja sam uporno htio ostati naprijed, tako da sam tu malo zakazao. Govorio mi je stalno da će doći ta šansa i došla je, kako je bilo, na 0:30 taj lagani forehand, sanjati ću ga još pet dana, ali ne znam stvarno sam možda previše obraćao pozornost na njega i gledao ga di on trči, i na kraju sam i taj returrn uspio malo posložiti.- rekao je Gojo.

Veliko iskustvo za mladog igrača, provesti ovakav tjedan, biti u timu iskusnih igraća, igrati velike mečeve.

-Mi smo tu došli kao team i gubimo i dobivamo kao team, tako da ne odlazim ja kao ikakav dobitnik, ja odlazim s puno više iskustva, to je sigurno velika prilika i stvarno sam zato jako zahvalan. Također mi je žao što tu nije mogao biti i Marin Čilić, koji je naš najbolji tenisač,  već sad evo je Borna bolji trenutno. Da smo bili u punom sastavu mislim da je to mogao biti stvarno odličan rezultat, ali evo na drugu stranu, drago mi je što sam uspio igrat za reprezentaciju, doživjet taj osjećaj, igrat protiv Rafe na centralnom, stvarno mi je to puno puno pomoglo za budućnost i veliki mi je to vjetar u leđa.- zaključio je Borna Gojo.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply