DAVIS CUP: Hrvatska – Španjolska 0:1

DAVIS CUP: Hrvatska – Španjolska 0:1

Hrvatska je izgubila i prvi meč u susretu protiv Španjolske, Nikole Mektića, poražen je od  Roberta Bautiste Aguta s rezultatom 1:6, 3:6 na završnom turniru Davis Cupa u Madridu.

Nikola Mektić  tri godine nije odigrao singl, danas je dao sve od sebe, ali ipak nije uspio u svom cilju.

-Pa nije u redu da se gura najstarijeg Dodiga da se ući igrat single, a Mate nije bio u najboljem treningu možda zadnjih nekoliko dana. U jednu ruku mi je gušt bio vidjet gdje sam trenutno, a onda kad sam shvatio i vidio gdje sam onda mi nije neki gušt. Jednostavno prevelik teret i premoćan ambijent za mene koji nisam stao na single kojeg nisam već 3 godine igrao, u jednu ruku je fora, a u drugu nije. – rekao je Nikola Mektić, nakon meča.

Jučer na večer, Bornino zdravstveno stanje nije bilo dobro, a danas ujutro je to potvrđeno, tako da je tim donio odluku da Mektić danas igra prvi meč.

-Jučer navečer je Borna rekao da ga bole trbušni mišići i danas ujutro se ustao  i rekao da on ne može igrati tenis, tako da smo se već sinoć pripremili da ću igrati.- rekao je Mektić.

Škugor i Mektić ponovno su zajedno sjedili na klupi, ali ne kao igrački par, već kao izbornik i igrač.

-Dao je on meni savjete kako moram igrat ali mislim nisam to u stanju više provest, ja moram sebi to prilagoditi. Ja moram igrati kraće poene jer više to fizički ne mogu izdržat, s njim igrat deset izmjena je  izazov, tako da svaka taktika pada u vodu. Prvi put nakon dvije godine pijem proteine, eto toliko sam se umorio. Fizički se ne osjećam baš dobro, ali evo možda sam izgubio koju kilu masti, tak da nije loše.- rekao Nikola Mektić.

Izgledno je da će se izabrati novi izbornik, imaju li igraći nekog favorita.

– Ne znam tko će biti slijedeći izbornik, niti se priča o toj opciji još uvijek, vjerovatno se pita nas igraće tu nešto, vjerovatno ćemo inat neki utjecaj na odluku, ja se nadam da ćemo i mi  i savez biti zadovoljni sa sljedećim izbornikom.  – rekao je Mektić.

Prošle godine bili smo osvajači Davis Cupa, ove godine nismo osvojili niti jedan meč.

-Ne znam što da mislim,  žao mi je. Žao mi je  da nismo napravili neki bolji rezultat, ali evo mi svakako smo dali sve od sebe. Mi jednostavno nažalost na ovoj razini nemamo širinu, mi bez Borne i Marina nismo kompletna reprezentacija i sada da li je to loše izvedeno ili ne to ne znam, mi dajemo sve od sebe i postavljamo se s obzirom na situacije koje imamo. Pokušavamo naći najbolje moguće rješenje. Grupu kakvu smo dobili sa najboljim mogućim situacijama i igračima, jednostavno sve skupa je vrlo nesretno za nas završilo.  Trenutno ne možemo računati na onakve rezultate od prošle godine i 2016. godine, ali sada smo sve dali od sebe, kada smo svi  zdravi i u dobroj formi,  svakoga.  Svaka čast i Borni Goji i , ali jednostavno računati da će oni donijet bod u ovom trenutku protiv top 10 igrača je stvarno teško za očekivati.- zaključio je Nikola Mektić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

 

Leave a Reply