DAVIS CUP: Hrvatska obranu naslova započinje s Rusijom

DAVIS CUP: Hrvatska obranu naslova započinje s Rusijom

Hrvatska Davis Cup reprezentacija odradila posljednji trening uoči sutrašnjeg meča koji igraju s Rusijom, u reprezentaciji je dobra atmosfera, svi su prisustvovali treningu.

Nakon treninga održana je konferenciju za novinare,  dan prije nego što će krenuti u obranu naslova. U ponedjeljak s početkom u 16 sati suparnik će biti reprezentacija Rusije, koja je jedina prijavila samo četiri igrača, a onda je otkazom četvrtog igrača svijeta Daniila Medvedjeva, zbog umora, knjiga pala na samo tri slova.

Uoči Davis Cupa održan je kids day, od naših igraća pred male  tenisačice i tenisače izašao je Nikola Mektić, kojeg su dobro namučile buduće nade tenisa.

Trenutni izbornik Franko Škurog, ujutro je objavio popis igrača za finalni turnir Davis Cupa, tako će uz Bornu Ćorića, po prvi puta za reprezentaciju zaigrati Borna Gojo.

-Prijavili smo jutros sastav i sada je postava Borna Ćorić, Borna Gojo, Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić. Bila je dvojba između Borne Goje i Nine Serdarušića za drugi pojedinačni meč, a odlučili smo se za Bornu jer se malo bolje snalazi u bržim uvjetima Znamo da je ovdje nešto veća nadmorska visina, pa smo imali dojam da njemu uvjeti malo više odgovaraju nego Nini. To je bio jedini razlog zašto smo tako odlučili. – rekao je Škugor.

– Ovo nije lak zadatak za mene. Nismo u savršenoj situaciji jer je Marin ozlijeđen a on nam je važan. No imamo mlade igrače s iskustvom igranja Davis Cupa, te je naša prilika u parovima.- rekao je Škugor  na konferenciji za medije u Madridu.

 

Borna Gojo sutra će po prvi puta zaigrati za reprezentaciju, a protivnik će mu biti Rubljov.

-Sretan sam i ponosan. Mislim da je to jedno od najvećih dostignuća u tenisu, da možeš igrati za reprezentaciju i predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i jedva čekam ponedjeljak. Naravno da ima nervoze, ali kad počne meč i nekoliko poena bude odigrano sve će biti gotovo.  Imam suigrače koji su godinama bili u reprezentaciji I naravno da ću se posavjetovati s njima, da mi kažu kakva su rješenja imali kad su bili u mojoj situaciji”, kaže Borna Gojo. “O Rubljovu znam da je agresivan tenisač i voli voditi igru. No ovdje je velika nadmorska visina, lopta ide brzo i nadam se da ću ja biti taj koji će voditi igru i nametnuti svoj ritam. Još ću razgovarati s izbornikom, sigurno on ima svoje ideje kako se suprotstaviti Rubljovu. – rekao je Gojo.

Suparnik Borni Ćoriću biti će Karen Hačanov.

-Neću reći da mi je laknulo, jer je i Hačanov jako težak protivnik, iako bi mi moglo biti lakše. Opet, ne volim njegov stil i način kako igra. Moram pogledati njegove mečeve, s obzirom da nisam igrao protiv njega tijekom posljednje dvije godine. To će mi večeras biti domaća zadaća, pa ćemo vidjeti kako će biti u ponedjeljak.- rekao je Ćorić.

Tko će nastupiti u meču parova izbornik Franko Škugor nije želio otkriti, a kandidati su Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply