Započeo je 42. Interliber na Zagrebačkom velesajmu

Započeo je 42. Interliber na Zagrebačkom velesajmu

Premijer Andrej Plenković otvorio je 42. Interliber, koji će se održavati od  12. do 17. studenoga na kojem će se  predstaviti više od 380 izlagača iz 13 zemalja.

-Parafrazirajući Krležine riječi kako je knjiga jedino što je čovjek do danas izumio kao oružje u obranu svog ljudskog ponosa, izražavam iskreno zadovoljstvo što ove godine imam prigodu otvoriti 42. međunarodni sajam knjiga Interliber. kao i 8. Reboot Infogamer.-  rekao je Plenković na svečanom otvorenju u Paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma.

Organizator Interlibera je Zagrebački velesajam u suradnji sa zajednicom nakladnika i knjižara, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

U ime gradonačelnika, koji je također nazočio otvorenju, okupljene je pozdravila njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević. Istaknula je kako je riječ o manifestaciji koja je u gradu Zagrebu, Hrvatskoj i u regiji prepoznata kao mjesto gdje se poštuje knjiga, i primjer razvoja kulturne i gospodarske ponude.

– Naš je zadatak omogućiti da svi sadržaji vezani uz knjigu, kulturu, promociju hrvatske knjige i kulture ali i hrvatskih vrijednosti i europskih vrijednosti budu doista dostupni svim našim sugrađanima.-  poručila je Jelena Pavičić Vukičević.

Nakon svečanog otvaranja 42. Interlibera, premijer Andrej Plenković u društvu gradonačelnika Milana Bandića i ostalim ministrima, obišao sajam knjiga.

Na ovogodišnjem Interliberu izlaže više od 350 izlagača u  tri paviljona Zagrebačkog velesajma. Bogatu knjišku ponudu nadopunit će uvijek zanimljivi i raznovrsni sadržaji za sve uzraste, od predstavljanja novih knjiga, druženja i razgovora s književnicima, susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, do književnih čitaonica i radionica, okruglih stolova, kvizova, dodjela književnih nagrada, aukcije starih i rijetkih knjiga. I ove godine Ruska Federacija, hrvatskoj publici  će ponuditi široku paletu moderne ruske književnosti – od poezije do povijesnih djela i prijevoda.

Ulaz na Interliber je besplatan.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply