Plenković i Bandić zadovoljni održanim sastankom

Plenković i Bandić zadovoljni održanim sastankom

Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izrazili su zadovoljstvo sastankom na kojem su razgovarali i o generalnom urbanističkom planu Zagreba, ne preciziravši hoće li gradski zastupnici HDZ-a podržati GUP, a saborski zastupnici Bandićevog Kluba državni proračun.

“Dogovorili smo proces usvajanja GUP-a za Grad Zagreb, gradonačelnikovi suradnici su izvijestili o proceduri, riječ je o temi stručnoga karaktera koju sagledavaju sa svih aspekata usklađenosti sa zakonom i planom u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja”, izjavio je Plenković nakon sastanka.

Na upit hoće li HDZ-ovi gradski zastupnici podržati GUP ako dobije zeleno svjetlo Ministarstva graditeljstva, Plenković je kazao kako treba pričekati stručnu analizu te da će se nakon toga donijeti odluka.

Dodao je da je na sastanku bilo riječ o nizu projekata važnih za razvoj Zagreba, od onih koji su već u fazi provedbe u vrijednosti većoj od 1,3 milijarde kuna, do nekih budućih kao što su prometno povezivanja grada i zračne luke, projekta Gredelj, projekta dječje bolnice, Imunološkog zavoda, projekta Zagreb na Savi.

Govorilo se i o financiranju Grada Zagreba odnosno dugoročnoj fiskalnoj poziciji grada, kazao je Plenković ocijenivši sastanak korisnim i konstruktivnim.

Zadovoljstvo sastankom izrazio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je kazao da je odnos Vlade i grada bio i ostao partnerski.

“Odgovornost i partnerstvo jest i ostat će kamen temeljac za naš daljni rad” , istaknuo je.

Na upit novinara postoji li veza između glasovanja o GUP-u  Zagreba i glasovanju o državnom proračunu Bandić je samo ponovio: “Odgovornost i partnerstvo”.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet zaključio je kako veliki projekti u Zagrebu ne mogu uspjeti bez partnerskog odnosa Vlade i grada.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply