GORDAN MARAS: SDP neće podržati izvješće gradonačelnika i izvršenje proračuna za proteklih šest mjeseci

GORDAN MARAS: SDP neće podržati izvješće gradonačelnika i izvršenje proračuna za proteklih šest mjeseci

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, održao je konferenciju za novinare ispred Gradske skupštine, prije početka 28. sjednice Gradske skupštine, i ponovio je ponovio stav SDP  na određene točke dnevnog reda.

-Jučer ste na press konferenciji čuli da mi ne podržavamo niti ćemo podržati izvješće gradonačelnika i niti izvršenje proračuna za šest mjeseci. Mislimo da nije normalno da u Gradu Zagrebu u prvih šest mjeseci ulažemo u vrtiće i škole manje od 15 milijuna kuna, a s druge strane da imamo u proračunu stavku preko sto milijuna kuna izvršenje žičare koja je bila planirana  i spomenike koji će koštati duplo više od tih 15 milijuna kuna,  što se izdvojilo za obrazovanje.- rekao je Gordan Maras.

Maras se osvrnuo na GUP, koji nije na dnevnom redu  na ovoj sjednici Gradske skupštine.

– Prozivamo gradonačelnika da odustane od GUP-a, većina vijećnika gradskih četvrti se protivi donošenju tog GUP-a, ukoliko nije siguran da građani ne podržavaju GUP, neka raspise referendum. Vijeće gradske četvrti Trešnjevka Sjever, koje predstavlja 60 do 70 tisuća naših sugrađana je zatražilo i službeno od Gradske četvrti i gradonačelnika raspisivanje referenduma i na tome ćemo insistirati. Ono što mislimo da je važno istaknuti, je očito da je na djelu trgovina i koruptivni dogovor između gradonačelnika i HDZ-a. Vidimo da je na glasanjima u gradskim četvrtima HDZ suzdržan, jer očito premijer Plenković čeka da Bandićevi “žetončići” dignu ruke za državni proračun u Hrvatskom Saboru i nakon toga da pusti GUP, odnosno da gradonačelniku Bandiću da svoje ruke u gradskoj skupštini.- rekao je Maras.

Mjera gradonačelnika za majke odgajateljice po mišljenju SDP-a nije dala željene rezultate i po njihovom mišljenju ona bi se trebala ukinuti.

-Demografski Grad Zagreb nije napredovao, mjera nije dala rezultata i skoro četiri milijuna kuna  će bit na godišnjoj razini izdataka, ono što SDP traži od gradonačelnika kao Demografsku mjeru,  da oslobodi participacije plaćanja vrtića sve naše sugrađane. To znači besplatan vrtić za sve naše sugrađane i mislim da bi ta mjera bila puno efikasnija, od ove donesene . – zaključio je Gordan Maras.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply