ZLATKO DALIĆ: Očekujem sutra pune tribine, pametnu igru i pobjedu

ZLATKO DALIĆ: Očekujem sutra pune tribine, pametnu igru i pobjedu

-Bitno je da igramo pameću, a ne srcem.-  istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare održanoj na stadionu Poljud uoči sutrašnjeg okršaja s Mađarima u kvalifikacijama za EURO 22020.

– Nama pobjeda 1-0 nosi tri boda. Ne smijemo srljati i ući u nervozu. U Slovačko je to bilo sjajno. Bez obzira na početne promašaje nastavili smo igrati smireno, no u Azerbajdžanu to nije bilo dobro. Ako uđemo u nervozu, onda imamo kontra efekt. Tražit ću od igrača strpljivu i smirenu igru,” najavio je Dalić, ali i dodao: -To očekujem i od naše publike. Kod nas se sve odmah želi sve riješiti u prvih 10 minuta.

Dalić već uobičajeno nije želio otkriti sastav.

-Ne želim govoriti o dilemama oko sastava, ali što god odlučio nećemo pogriješiti.- rekao je Dalić

Kod Mađara neće biti četiri igrača iz prve momčadi, koliko vam to komplicira postav igre za sutrašnju utakmicu.

-Respektiramo Mađare i neće nas zavarati činjenica da im nedostaju četiri igrača. Oni su nas pobijedili u prvom susretu i ulazimo u utakmicu s respektom,  sve će ovisiti o nama i kako ćemo mi igrati.-  poručio je Dalić.

Hrvatski strateg je istaknuo kako ga raduje što se reprezentacija vratila u Split.

-Veseli me što smo u Splitu. Mene je Hajduk u neku ruku odgojio. Očekujem sjajnu atmosferu, sinergiju navijača i igrača. – rekao je Dalić.

Dalić je prije dvije godine utakmicom protiv Ukrajine započeo svoju avanturu na klupi hrvatske reprezentacije.

-Bila je to utakmica koja je okrenulo moj život, moju karijeru. Nakon te Ukrajine živim najljepše dane svoje sportske karijere i nadam se da će se to nastaviti.- kazao je Dalić.

Nakon konferencije održan je trening Vatrenih, na kojem su svi igrači trenirali.

Tekst: Hina //Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply