GRADSKA SKUPŠTINA: To što Divjak ne zna i ne razumije je premijerov problem

GRADSKA SKUPŠTINA: To što Divjak ne zna i ne razumije je premijerov problem

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u četvrtak na aktualnom satu Gradske skupštine kako nema nikakvog sukoba između njega i ministrice obrazovanja Blaženke Divjak te da je “to što ona ne zna i ne razumije svoj posao – premijerov problem”.

Gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska – Progresivni savez) apelirao je na gradonačelnika da pomogne djeci s poteškoćama u razvoju koja od Ministarstva znanosti i obrazovanja nisu dobila rješenje za pomoćnike u nastavi i da se dogovori s ministricom Divjak kako zagrebački školarci ne bi ispaštali zbog mogućih sukoba između njegove stranke i resorne ministrice.

“Razumijem i slažem se da je ovdje u pitanju nerad ministrice Divjak jer u ministarstvu nisu na vrijeme odradili svoj posao, no bez obzira na to, neka se ne potencira sukob kako bi djeca dobila pomoć koju trebaju”, rekao je Petek.

Bandić ga je optužio da mu imputira sukob s ministricom za posao koji je ona trebala odraditi. “Di vam je obraz? Mene pitate za posao koji treba odraditi ministrica, a to nije odradila zato što mene ne podnosi”, rekao je Bandić i dodao da mu je ona “najsimpatičnija od svih ministara u Vladi”.

“Nemam nikakvog sukoba niti s jednim ministrom, a s njom najmanje. To što ona ne zna i ne razumije to je problem premijera koji je i drži, a ne moj. Pitajte njega, pitajte nju, pustite Bandića da radi svoj posao”, komentirao je.

O Imunološkom zavodu – na slijedećoj sjednici

Gradski zastupnik Zlatko Nikolić (Radnička fronta) zanimao se što je s Imunološkim zavodom, a Bandić je izvijestio da u petak ima sastanak s čovjekom kojeg je premijer ovlastio da pripreme sastanak oko projekata među kojima je Imunološki zavod.

“Najzaslužniji čovjek da to još diše u Zagrebu je Bandić i Grad Zagreb iako to nije ‘core business’ niti tvrtka u vlasništvu Grada”. Na idućoj sjednici ću vam moći reći nešto više o tome”, dodao je.

Zastupnici su ponovno postavljali pitanja gradonačelniku oko memoranduma “Grad u Gradu” te tko ga je i zašto prepravljao, na što je gradonačelnik ponavljao svoj odgovor da je Zagreb prvi grad koji je javno objavio poslovnu tajnu, da se radi o neobvezujućem dokumentu, ali i dodao u jednom trenutku da mu je sad žao što ga je dostavio.

“To je mijenjanje tipfelera, a ne smisla i to nikoga ne obvezuje”, kazao je.

Gradskom zastupniku Mateju Mišiću (SDP) koji mu je postavio pitanje o memorandumu i koji je zajedno s Petekom gradonačelniku prije nekoliko mjeseci izradio i poklonio pseću kućicu, Bandić je poručio da Rudi neće stanovati u bilo kakvim kućicama.

“Što se tiče kućice, moj Rudi ima ukusa, kao i ja, neće stanovati u bilo kakvim kućicama. Moj Rudi je esteta, kao Gianni Versace. Zamislite kućicu koju ste vi napravili, ona liči na vas, a ne na Versacea i nema šanse da Rudi tu legne”, kazao je gradonačelnik.

Tekst: HINA

Foto:Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply