Djelatnicima Holdinga koji rade u otežanim uvjetima povećani koeficijenti i isplaćene nagrade

Djelatnicima Holdinga koji rade u otežanim uvjetima povećani koeficijenti i isplaćene nagrade

Gradonačelnik  Milan Bandić, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban,  pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Mirka Jozić i članovi Uprave Zagrebačkog holdinga, Daniela Franić, Marica Dusper i Bernard Mršo, obišli su  podružnice Zagrebačkog holdinga, Čistoću, Zagrebačke ceste i Gradska groblja, gdje su se susreli  s djelatnicima zaposlenim u podružnicama koji svakodnevno rade u otežanim uvjetima.

Djelatnicima holdinga koji svoj posao rade u otežanim uvjetima,  prema Odluci Uprave Zagrebačkog holdinga, isplaćene su nagrade na plaći za prošli mjesec, a radi se o privremenoj mjeri do završetka pregovora u vezi kolektivnih ugovora i trajnog povećanja koeficijenta, nagrade su isplaćene do neoporezivoga godišnjeg iznosa za 2 400 djelatnika.

– Mi smo zadnjih par mjeseci vijećali i žao mi je što prije nismo to napravili, za vas koji radite  po kiši, suncu, snijegu na visokim i niskim temperaturama, donijeli smo odluku da vam se poveća koeficijent. – rekao je Milan Bandić.

– Oko 2.400 radnika Zagrebačkog holdinga za prošli mjesec i za buduće mjesece isplaćena je nagrada. Nagrada se isplaćuje do neoporezivog iznosa, ona u prosjeku iznosi 400 – 500 kn po radniku mjesečno. Neki radnici su dobili više, a neki manje, ovisno o radnim satima koje su imali u prethodnom mjesecu. Riječ je o jednokratnoj mjeri koja traje do potpisa novog kolektivnog ugovora. Pregovori su u tijeku, te vjerujemo da ćemo ih završiti do konca godina. Odlukom su obuhvaćeni svi, no nije svima isplaćena nagrada. Isplaćena je samo za one djelatnike koje rade u otežanim uvjetima, znači na temperaturama ispod nule, koji rade vani, koji rade pri teškim vremenskim uvjetima, uglavnom koji rade u otežanim uvjetima rada.- zaključila je predsjednica  Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: MARIO ĆUŽIĆ

Leave a Reply