Nove škole, za novu školsku godinu

Nove škole, za novu školsku godinu

Gradonačelnik Milan Bandić, u društvu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba  Drage Prgometa, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića, te ostalih suradnika otvorio je novoizgrađeni zamjenski objekt Osnovne škole Markuševec – područni objekt Vidovec sa sportskom dvoranom i osnovu školu u Ivanja Reki.

– Prije dvije godine na ovom mjestu položili smo kamen temeljac, danas imamo novu modernu školu. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Podružna škola ima ukupno osam učionica,od toga  četiri za niže razrede i četiri učionice za više razrede, na drugom katu škole nalazi se prostor za razne radionice i predstave, u sklopu  tog prostora nalazi se velika terasa. Škola ima svoju kuhinju za topli obrok, te sportsku dvoranu.  Područnu školu Vidovec pohađa ukupno 147 djece, nastava se održava samo u jednoj smjeni.

-Mi smo izuzetno sretni što možemo prvi dan škole započeti u potpuno novoj školskoj zgradi. Razlika u uvjetima prije i sada je neusporediva. Imamo napokon veliku modernu školu s osam učionica, kabinetima, sportsku dvoranu, sve moguće sadržaje koje su nam potrebni i koji će svakako dići kvalitetu podučavanja i nastave u ovoj školi. Učenici su jako nestrpljivi vesele se početku, novim školskim klupama i svi djelatnici su izuzetno motivirani te mislim da ćemo zajedničkim snagama veseli, dobro opremljeni krenuti u novu školu za život. Škola ima 147 učenika, nastava će se održavati u jednoj smjeni, stekli smo sve uvjete za to. – rekla je ravnateljica područne škole Vidovec Gordana Horvat.

Ivanja Reka dobila prvu osnovnu  školu

Izgradnja Osnovne škole Ivanja Reka započela je u svibnju 2018. Novi objekt ima 15 učionica s pratećim kabinetima, upravni i gospodarski trakt, trodjelnu sportsku dvoranu, knjižnicu, blagovaonicu, učenički klub, te vanjska sportska igrališta. Ukupna investicija iznosi 96.315.703,51 kuna s PDV-om.

Školu će pohađati 270 učenika s područja Ivanje Reke i Resnika, nastava će se održavati u jednoj smjeni.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply