ZLATKO DALIĆ: Ovo je jedna od najboljih utakmice hrvatske reprezentacije

ZLATKO DALIĆ: Ovo je jedna od najboljih utakmice hrvatske reprezentacije

Tako je započeo konferenciju  Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, nakon sjajne pobjede, njegove momčadi, koja je imala kontrolu utakmice od prve minute i dominirala je na terenu, onako kako to viceprvaci trebaju dominirati na terenu.

-Čestitke na sjajnoj utakmici, bila je zaista na visokoj razini od prve do zadnje minute. Postavili smo se dominantno, puni motiva i agresije te s mnogo dobrih ideja u igri. Bilo je opasno s obzirom da nismo postigli pogodak u prvih pola sata te smo mogli primiti pogodak iz protunapada, što bi nas poljuljalo, ali ipak smo zabili na vrijeme i potom priveli utakmicu kraju. Čestitke i navijačima koji su bili grandiozni, nosili su nas cijelu utakmicu. – rekao je izbornik Dalić.

Izostankom ključnih igrača kao što su Rakitić, Kramarić, Vrsaljko, svoju dominaciju na terenu pokazali su nadolazeće “Vatrene” zvijezde Bruno Petković i Nikola Vlašić

– Pokazali su ono zbog čega su pozvani i zašto im vjerujemo. Oni koji su u pravom ritmu mogu biti naša prevaga. U Vlašiću i Petkoviću Hrvatska je dobila dvojicu sjajnih igrača, a i na Bartoleca se može računati. Tražim novu energiju, novu snagu, zato i ne želim da se govori o onima kojih nema. Ne želim sebi graditi alibi, a igrače podcijeniti. Oni su ovako zaslužili moje poštovanje.- rekao je Zlatko Dalić.

Prije početka utakmice, puno se govorilo o Slovačkoj reprezentaciji, i mnogi su priželjkivali bod, a samo oni najoptimističniji su bili sigurni u pobjedu Hrvatske.

– Nije me iznenadio ovakav nastup, znam što imamo i što možemo. Ovo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica reprezentacije otkako sam ja izbornik. Držali smo kontrolu cijelu utakmicu, uživali u igri, pokazali odgovornost i disciplinu te eksploziju talenta i kvalitete. Bilo je sjajno.  Znali smo da moramo zaustaviti slovački vezni red, to smo uspjeli izvrsnim presingom, i tako smo ostavili njihove stopere da vode igru. To je bilo rješenje, nisu mogli iznijeti loptu. Ključ je bio zaustaviti Hamšika, Lobotku i Kucku. Međutim, i sada moramo ostati ponizni, dostojanstveni, na zemlji. Za tri dana čeka nas teško gostovanje kod Azerbajdžana i moramo to kvalitetno riješiti, da ne bi ovo ostao samo jedan bljesak. Znam da ga možemo ponoviti. – zaključio je  Zlatko Dalić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply