GRADSKA SKUPŠTINA: Nakon ljetne stanke započela je 26. sjednica s kratkim dnevnim redom i očekivano dugim raspravama

GRADSKA SKUPŠTINA: Nakon ljetne stanke započela je 26. sjednica s kratkim dnevnim redom i očekivano dugim raspravama
  1. sjednica Gradske skupštine započela je sa zahtjevom kluba zastupnika lijevog bloka tražio je da se po hitnom postupku u dnevni red sjednice Gradske skupštine uvrsti njihov zaključak u kojem traže od zagrebačke Skupštine da istup gradonačelnika osudi kao neprihvatljivo ponašanje koje sramoti kako Grad Zagreb, tako i sve njegove institucije, uključujući i političko tijelo same Gradske skupštine.

Radi se o izjavama koje je gradonačelnik prije nekoliko dana uputio novinarki N1 Matei Dominiković: „Opet vi! Vi opet. Vi pilate. Da vi znate kako vi mene rajcate.Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno.“

Točka nije uvrštena po hitnom postupku jer je 27 zastupnika  bilo protiv, a 21 zastupnik za.

Aktualni sat: Pitanje o Memorandumu i o ostavci gradonačelnika,  obilježila su aktualni sat

Gradska zastupnica SDP-a Vesna Nađ uputila je gradonačelnika je li verzija memoranduma koja se odnosi na projekt “Grad u gradu” konačna verzija i postoji li neka druga verzija budući da je na nekoliko mjesta ispravljan tekst i u engleskoj i hrvatskoj verziji.

“Jeste vi potpisali ijedan memorandum? Vi da ste potpisali i vidjeli neki memorandum ne bi radili cirkus zadnjih deset dana u gradu od toga. Vi ste toliko uveseljavali javnost da sam ga ja objavio na našoj web stranici da se zabavljate i dalje. Nema drugog memoranduma, ima samo taj”, odgovorio je Bandić.

“Ima drugi u nečijim glavama, ne znam je li i u vašoj, ali u nečijoj očito je”, dodao je, ustvrdivši da nije bio obavezan objaviti, ali ipak je.

Nađ ga je upozorila da je vrijeđa te upitala tko je šarao po verziji koja je konačna potpisana i pečatirana.

“Ako ste ikada potpisali kakav ugovor između ugovornih stranaka, onda znate da se svaka stranica parafira, nakon potpisa i pečata se ništa ne mijenja i niti jedan bilježnik ovo ne bi prihvatio kao vjerodostojno”, naglasila je.

Na to joj je gradonačelnik poručio da unatoč tome što je pravnica, brka ugovore i memorandume.

“Jadno naše ministarstvo branitelja u kojem ste vi radili i to na značajnoj funkciji. Niste slučajno izgubili izbore. O kojem vi ugovoru govorite? Ugovor obvezuje strane, a memorandum ne obvezuje nikoga. Brkate kruške i jabuke. I dalje se služite podlostima, lažima, objedama, insinuacijama i ostalim stvarima. Vi bi moju političku snagu za svoje propale ideje, koje su potrošene i izlizane”, odgovorio joj je Bandić.

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević  (Zagreb je naš) upitao je gradonačelnika kada će dati ostavku s obzirom da se “ovo ljeto slobodno može nazvati ljeto gradonačelnikovih havarija”.

“Pucanje cijevi, požar na reciklažnim dvorištima gdje se nelegalno sortira otpad za privatna poduzeća, urušavanje mostova, financijske havarije od Ljeta na Savi koje košta koliko je grad izdvojio za sanaciju starih i izgradnju novih vrtića u cijelom gradu, dogovor  s investitorima ispod žita zbog kojeg je naknadno mijenjan GUP”, nabrajao je Tomašević te upitao gradonačelnika kada će “prestati raditi štetu ovome gradu i narušavati kvalitetu života ljudi koji u njemu žive”.

“Zastupnici mene toliko vole da meni trnu zubi, a oni to ne osjećaju. Još ako izađete dva puta ja ću dati ostavku”, odgovorio mu je Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA //HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply