TOMISLAV STOJAK: Novi parking harač u Zagrebu

TOMISLAV STOJAK: Novi parking harač u Zagrebu

Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak upozorio je u srijedu da je u Zagrebu na djelu “novi parking harač” te je zatražio analizu novih cijena parkiranja u zadnjih godinu dana.

“Nakon najnovijih promjena Pravilnika o korištenju javnih parkirališta iz nadležnosti Zagreb parkinga i Zagrebačkog holdinga proširuje se uvođenje naplate parkiranja i na kvartove u kojima to do sada nije bio slučaj, kao u Središću. Ponukani dosadašnjim iskustvima u našem gradu, za pretpostaviti je da se najnovija odluka o uvođenju naplate parkiranja u pojedinim ulicama i kvartovima donijela bez ikakve suvisle analize i pokazatelja, a vjerojatno i bez suglasnosti mjesne samouprave”, ističe Stojak.

Stojak je od gradonačelnika Milana Bandića i Zagrebačkog holdinga još prije mjesec dana zatražio da mu dostave analizu opravdanosti donošenja novog pravilnika. Također je zatražio analizu rezultata poslovanja Zagreb parkinga od uvođenja novih, puno većih cijena parkiranja prije nešto više od godinu dana.

Iz zagrebačkog HNS-a podsjećaju kako je prije malo više od godine dana, 1 kolovoza 2018., sat parkiranja u Zagrebu u prvoj zoni poskupio s dotadašnjih 6 na 12 kuna, uz produljenje vremena naplate s 21 na 22 sata, a tada je, uz poskupljenje parkiranja i u ostalim zonama, poskupilo i parkiranje u javnim garažama kojima upravlja Zagreb parking.

Stoga, prije bilo kakvih novih nameta i harača, HNS očekuje konkretne analize i pokazatelje, jer se jedino tako mogu donositi kvalitetne odluke.

Prema pisanju medija, od idućeg tjedna bi Medvedgradska i Mlinarska ulica postale prvom zonom parkiranja, a kvartovi Medveščak, Središće i Savica ulaze u drugu parkirnu zonu.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply