Zagreb u listopadu dobiva prvog mladog gradonačelnika

Zagreb u listopadu dobiva prvog mladog gradonačelnika

Savjet mladih Grada Zagreba u ponedjeljak je povodu Međunarodnog dana mladih predstavio javni poziv za priznanje “Mladi Gradonačelnik Grada Zagreba 2019.”, koje bi trebalo biti dodijeljeno u listopadu s ciljem promicanja i popularizacije sudjelovanja mladih Zagrepčana u društvenom i političkom životu.

Zamjenica predsjednice Savjeta mladih Gloria Gudelj izvijestila je da za mladog gradonačelnika Zagreba može biti izabrana mlada inovativna osoba koja je u svom dosadašnjem djelovanju pokazala određene ambicije da radi za mlade i bori se za njihov bolji položaj u gradu.

Cilj javnog poziva je i simboličko vrednovanje dosadašnjih aktivnosti mladih na području grada, uvođenje novih koncepata nagrade mladim osobama između 15 i 30 godina za dosadašnja postignuća u radu s mladima, te idejna rješenja novih projekata za mlade u gradu.

Mlada osoba koja će se htjeti okušati u fotelji gradonačelnika Milana Bandića biti će odabrana na temelju znanja i iskustva na području projekata.

“Odabrat ćemo ga na temelju eseja u kojem će predstaviti svoja dva projekta i idejna rješenja za mlade koja bi oni proveli da su gradonačelnik”, kazala je Gudelj i dodala kako se od kandidata očekuje i da napišu motivacijsko pismo u kojem će objasniti što bi radili da su na mjestu gradonačelnika.

Izrazila je nadu da će priznanje mladom gradonačelniku biti dodijeljeno 10. listopada na Dan mentalnog zdravlja, te da će ga uručiti gradonačelnik Bandić i predsjednik Savjeta mladih grada Zagreba. “Nama je cilj da mladi gradonačelnik donekle svojim prijedlozima usmjeri grad svojim djelovanjem. Mi smo trenutno u položaju da predlažemo Gradskoj skupštini svoje ideje”, poručila je Gudelj.

Tekst: HINA

Foto: HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Leave a Reply