NENAD BJELICA: Ja sam pozitivan i u Budimpeštu idem po pobjedu

NENAD BJELICA: Ja sam pozitivan i u Budimpeštu idem po pobjedu

U prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu u Maksimiru igrao 1-1 (1-0) protiv mađarskog Ferencvarosa. Uzvrat se igra 13. kolovoza u Budimpešti.

Nakon utakmice osvrt na igru svoje momčadi dao je trener Nenad Bjelica, koji se ne slaže da u je u igri Modrih falilo agresivnosti u igri.

-Ne prihvaćam tezu da nam je nedostajalo agresivnosti. Bili smo agresivni, stvorili jako puno prilika, ali nažalost nismo uspjeli zabiti još koji pogodak, bilo zbog odličnog vratara ili nespretnosti naših napadača. Jednostavno, suparnik je dobar, pogotovo stoperi i bekovi koji se, zajedno s vratarom, ne boje igrati kad su pod pritiskom. Držali su posjed pa ispada da nismo bili agresivni. Ako vam nedostaje agresivnosti, onda to izgleda malo drukčije, ne bi Dinamo stvorio šest, sedam šansi, a Ferencvaros jednu –rekao je trener Bjelica.

Što se dogodilo nakon dvadesete minute? Počeli ste silovito, agresivno, napadali okomito, a onda se momčad malo povukla, čini se prerano?

– Nije bilo razloga za to, ni nakon tih 20 minuta, a niti u drugom poluvremenu u prvih 15 minuta gdje smo se prenisko branili. Kažem, njihovi su stoperi mirni na lopti, zajedno s vratarem i bekovima drže posjed pri čemu smo mi trčali „u prazno“. Trebali smo nastaviti kao u početku. Igramo protiv kvalitetnog suparnika koji je pokazao da ima dobre nogometaše, da jako dobro znaju igrati, a unatoč tome nisu nam stvorili opasne situacije. U prvom poluvremenu su uputili jedan šut, u drugom se ne sjećam njihovih velikih prilika, a sjećam se naših. Da smo bili efikasniji, vjerojatno bismo pobijedili. Prije utakmice sam htio rezultat koji nam daje nadu u prolaz. Ovaj rezultat nam daje nadu. Mi u ovom trenutku ispadamo s 0-0 u Budimpešti, dakle nemamo što kalkulirati, idemo na pobjedu, idemo hrabro i tako ćemo ući u utakmicu.- rekao je Bjelica.

Dinamo je danas igrao za ocjenu šest

– Dao bih šesticu. Evo, u prethodnoj utakmici protiv Saburtala rekao sam da bih dao peticu, a sad šesticu. Rekao sam da smo imali faze u kojima smo trčali „u prazno“, nismo imali posjed, radili smo presing, ali na pogrešan način. Tu smo došli u probleme što se tiče posjeda, ali ništa više od toga. Čak mislim da nam je Saburtalo stvorio više šansi nego Ferencvaros, dok  smo mi stvorili više šansi sada nego tada. Idemo po pobjedu u Budimpeštu.- rekao je trener Modrih.

Je li vas kolega Sergij Rebrov iznenadio s trojicom novih igrača u odnosu na zadnju utakmicu? Jeste li očekivali ovako hrabri Ferencvaros, koji je došao nadigrati Dinamo?

– U ove četiri utakmice u kojima smo ih analizirali vidjeli smo da oni žele igrati i da imaju dovoljno kvalitete. Dakle, nisu nas previše iznenadili. Možda je to u Zagrebu, na našem terenu, bilo prehrabro, ali na tome im treba čestitati. Što se igrača tiče, bili smo spremni na sve te promjene. Osim tog izgubljenog posjeda u jednom dijelu, nismo imali nikakvih problema niti nas je suparnik ugrozio po sredini ni po krilima ni šutevima niti centaršutevima. Imali smo utakmicu pod kontrolom.- rekao je Bjelica.

Kako ste zadovoljni nastupom Danija Olma i ima li što nova po pitanju njegova odlaska ili ostanka?

– Nema ništa nova ni po pitanju odlaska niti ostanka. Olmo ima važeći ugovor s Dinamom, mi na svaku ponudu možemo reći „ne“. Nema izlaznu klauzulu pa i na „nemoguću“ ponudu možemo uvijek reći „ne“. Što se tiče utakmice, odigrao je kvalitetno, na razini, igrao je i u sredini i na desnom krilu, u drugom poluvremenu se jako dobro nadopunjavao sa Stojanovićem na desnoj strani, puno su puta probili bok, ali centaršutevi nisu uvijek završili tamo gdje su trebali. Nekoliko su puta iz kombinacija dolazili u poziciju šuta, ali su bili zamalo neprecizni, jednom Majer i Olmo,  zadovoljan sam.- zaključio je Bjelica.

Tekst: ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

Leave a Reply