Podružna škola Vidovec, spremna za novu školsku godinu

Podružna škola Vidovec, spremna za novu školsku godinu

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je  novoizgrađeni zamjenski objekt Osnovne škole
Markuševec – područni objekt Vidovec sa sportskom dvoranom za koji se uskoro očekuje tehnički pregled i uporabna dozvola.

– Nalazimo se u područnoj školi Vidovec, koja se počela obnavljati 2017. godine, kada je i ishođena građevinska dozvola. Nakon dvije godine, koliko su trajali radovi, škola je završena i spreman za doček djece u novoj školskoj godini.- rekla je Iva Pečak, voditeljica odsjeka za izgradnju i rekonstrukciju cesta i objekata javnog gradskog prometa.

Podružna škola ima ukupno osam učionica,od toga  četiri za niže razrede i četiri učionice za više razrede, na drugom katu škole nalazi se prostor za razne radionice i predstave, u sklopu  tog prostora nalazi se velika terasa. Škola ima svoju kuhinju za topli obrok, te sportsku dvoranu.  Područnu školu Vidovec pohađa ukupno 105 djece.

– Škola je toliko lijepa da bi se ja ponovno vratio u prvi razred.- zaključio je gradonačelnik Bandić, nakon obilaska škole.

Izgradnja zamjenskog objekta započela je krajem 2017., a vrijednost radova s PDV-om iznosi nešto više od 31 milijun  kuna.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply