MUP: nakon požara na Jakuševcu nema onečišćenja zraka

MUP: nakon požara na Jakuševcu nema onečišćenja zraka

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali su podatke s mjernih stanica i prema podatcima, nakon požara na Jakuševcu, nema onečišćenja zraka, priopćilo je u srijedu navečer Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP).

Zavod će, kako navodi MUP, provesti i mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara  i naknadno u Utrinama.
O tim rezultatima će obavijestiti i 112 Zagreb.

Požar u Reciklažnom dvorištu na Jakuševcu zahvatio veliku površinu odbačenog namještaja

Požar u Reciklažnom dvorištu na zagrebačkom Jakuševcu zahvatio je sto metara četvornih odbačenog namještaja, visine i do desetak metara, pa bi se vatrogasci i cijelu noć mogli boriti s vatrom iz koje suklja gusti dim vidljiv sa šireg gradskog područja.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba doznaje se da su vatrogasci uspjeli okružiti vatru i razdvojiti prostor zahvaćen plamenom od neugroženog prostora. Ozlijeđenih osoba nema.

No, sada trebaju ugasiti otvoreni plamen što bi, prema vatrogasnom iskustvu, moglo potrajati čitavu noć možda i dan s obzirom na veličinu vatrom zahvaćene površine, ali i količinu gorive tvari. Nakon prigušivanja krenut će se na raskapanje opožarenog materijala i dogašavanje vatre.

Zagrebačka policija je oko 19,20 primila dojavu da je požar izbio u Reciklažnom dvorištu.

Gusti dim koji se nadvija iznad požarišta vidi se iz šireg gradskog područja. Županijski centar 112, koji je dojavu o požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec zaprimio u 19,15 sati, izvijestio je da po prvim informacijama gori odbačeni namještaj i da nema ozlijeđenih osoba.

Gradonačelnik Milan Bandić oko 23,00 sata obišao je mjesto požar, na kojem se nalazi 130 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 45 vatrogasnih vozila više nema otvorenog plamena u požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec. Osim službenika PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, na terenu se nalaze i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje te Hrvatske elektroprivrede. Požar ne predstavlja ugrozu za stanovništo, a potpuno gašenje očekuje se tijekom jutarnjih sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: HINA Lana SLIVAR DOMINIĆ

Leave a Reply