GRADSKA SKUPŠTINA: Prosvjed upozorenja protiv Bandićeva GUP-a

GRADSKA SKUPŠTINA: Prosvjed upozorenja protiv Bandićeva GUP-a

Prije početka 25. sjednice Gradske skupštine, gradske zastupnike dočekali su glasni prosvjed   Zelene akcije, Pravo na grad i udruga Siget, protiv “Bandićevog GUP-a”, i time objavili početak svoje kampanje protiv rasprodaje zelenog pojasa i javnog prostora uz Savu jer je izgledno da Bandić neće odustati od svog nauma. Iako je GUP skinut s dnevnog reda sjednice, prosvjed protiv GUP-a je održan kao jasna poruka da će se ovakvi prosvjedi nastaviti, sve dok se neće odustati od devastacije grada.

-Gradonačelnik je povukao ovaj GUP, zbog odluke Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, jer ovakav GUP nije usklađen s prostornim planom Grada Zagreba i nije provedena javna rasprava o izmjeni GUP-a.  Prije tri tjedna  uputili smo dopis Ministarstvu, upravo s ovakvim argumentima. Dogodilo se da su iz Ministarstva reagirali i dali negativno mišljenje na prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba. – rekao je Bernard Ivčić, Zelena akcija.

Točka dnevnog reda na kojoj se trebalo raspravljati o  izmjeni Generalnoga urbanističkog plana (GUP), povučena je još jučer s dnevnog, nakon donesenog rješenja  Ministarstva graditeljstva koje je  zatražilo dopunu i javnu raspravu o GUP-u.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply