Potpisan Program suradnje između Vlade Grada Moskve i Grada Zagreba

Potpisan Program suradnje između Vlade Grada Moskve i Grada Zagreba

U palači Dverce gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se s  izaslanstvom Grada Moskve koje je predvodio ministar Vlade Moskve i ravnatelj Odjela za međunarodnu gospodarsku suradnju Sergej Cheremin, tom prigodom potpisan je Program o suradnji između Vlade Grada Moskve i Grada Zagreba.

Ministar  Cheremin zahvalio gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima na gostoprimstvu, povodom održavanja Dana Moskve u Zagrebu,  te je izrazio uvjerenje da će se suradnja odvijati još bolje nakon što se potpisao Program o suradnji  Vlade Grada Moskve i Grada Zagreba.

–  Sretan sam što smo danas potpisali ovaj Program s Gradom Zagrebom nakon niza godina odlične suradnje i partnerskog odnosa. Programom želimo unaprijediti suradnju u područjima turizma, gospodarstva, kulture, izgradnje grada, prometa, ekologije i infrastrukture. Vlada Grada Moskve će sa zadovoljstvom razmjenjivati iskustva s Gradom Zagrebom u svim područjima. Zagreb je čist i lijepi grad, s visokim standardom komfora za svoje stanovnike. – rekao je Sergej Cheremin,  ministar Vlade Moskve i ravnatelj Odjela za međunarodnu gospodarsku suradnju.

– Ovaj je Program potvrda dobre suradnje Moskve i Zagreba, koja traje punih dvadeset godina. Veseli me da ćemo i ovoga ljeta, po četrnaesti  put, dočekati djecu iz Beslana na putu prema odmoru u Novom Vinodolskom. U srpnju i kolovozu naša će izaslanstva koje će predvoditi moje zamjenice Olivera Majić i Jelena Pavićić Vukičević, sudjelovati na Gospodarskom  i Obrazovnom forumu u Moskvi.- rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U okviru Dana Moskve u Zagrebu,  izaslanstvo Moskve sudjelovat će  na Gospodarskom  forumu Hrvatska – Moskva kojeg organizira Hrvatska gospodarska komora. Na  Forumu će se prezentirati uvjeti poslovanja na tržištima Grada Moskve i Hrvatske, a nakon plenarnog dijela predviđen je okrugli stol s temama o  važnosti obrazovanja, digitalizacije i IT sektora u razvoja pametnih gradova.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply