ROLAND GARROS/PETRA MARTIĆ: Teret četvrtog kola skinula sam s leđa

ROLAND GARROS/PETRA MARTIĆ: Teret četvrtog kola skinula sam s leđa

Nakon sjajnog meča u kojem je Petra Martić, osim protivnice Kanaepi pobjedila i samu sebe, jer do sada je na Roland Garosu bila zaustavljena u četvrtom kolu i nikako nije dolazila do čevrtfinala, danas je ta stepenica preskočena.

-Ja sam četiri puta zaustavljena u 4. kolu Grand Slama i puno puta nakon svakog tog izgubljenog meča u četvrtom kolu sam se pitala hoću li ikada ući u to četvrt finale, čeka li to mene, i mogu li ja to uopće.? Tako da te sumnje su se odražavale i na današnjem meču, užasan teren, puno emocija je bilo u meni, htjela sam ovu pobjedu više od ičega, čisto da maknem taj teret s leđa tog 4. kola, da ne ostanem vječno na četvrtom kolu. Samim time što sam se uspjela boriti, s ne tako dobrom igrom u prvom setu i sa vrućinom i sa njenom dobrom igrom i sa svim tim mislima u glavi.  Ja sam stvarno ponosna što sam sve to uspjela maknuti sa strane i izvući ovaj meč, na način  na koji sam izvukla i sad se osjećam deset kila lakšom kad sam maknula ovaj teret s leđa. – rekla je Petra Martić.

Nakon teškog početka ove sezone, i dosta zdravstvenih problema, ovo je dobar vjetar u leđa, za nastavak sezone.

– Početak godine zdravstveno mi nije bio baš bajan, puno tjedana sam provela bez reketa. Praktički  sam tek u ožujku  počela trenirat manje više tako da nisam znala šta očekivati od sebe. Mislila sam da će zemljana sezona biti katastrofa, ali samim time što nisam praktički imala nikakvog treninga, ali evo i to je razlog, zbog kojeg sam praktički primorena ići iz dana u dan jer jednostavno nisam znala koliko mogu, šta mogu, hoće li me opet nešto zaboljeti, i doslovno u takvim situacijama možeš bit samo u trenutku ili si gotov.  Tako da mislim da sam s početkom ovog turnira nekako uspjela ostati u trenutku, da ne mislim puno unaprijed ili unazad šta je bilo, što sam trebala napraviti da bi  bilo drugačije, što želim u budućnosti.  Jednostavno, odlučila sam da idem iz dana u dan i idem vidjet dokle mogu gurat, dokle mi tijelo može gurat i evo sad mi je to nekako postala navika i mislim da je to velik napredak za mene i za moju karijeru i mislim da će mi to jako puno pomoć u budućnosti.- rekla je Petra Martić.

Ovogodišnji cilj je ulazak u top 20.

–  Naravno da imam svoje ciljeve i cilj je prvi puta uči u top 20. Kao što sam rekla ne razmišljam o tome, to je želja koja će se ostvarit ako budem dobro igrala i ako budem skoncentrirana na ono što ja moram radit, a sve ostalo ne ovisi o meni. Ako nastavim ovako igrati i ako ostanem zdrava, mislim da je top 20 nekakav realan cilj za ovu godinu i moja želja, ali šta nas čeka od sutra do nedjelje to ćemo vidjeti. – rekla Martić.

Slijedeća protivnica u četvrtfinalu je dobro poznata Petri igračica Marketa Vondrousova koja je 38 igračica na svijetu.

– Marketu  dobro  poznajem, igrale smo već tri i četiri puta. mislim da je ona odlična igračica, poznajemo se i izvan terena. Biti će to zanimljiv meč za koji imam spremljenih par trikova. – zaključila je Petra Martić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply